Κρεμμυδόπιτα με προψημένα φύλλα

stesia
stesia @stesia_siatista
Σιάτιστα

Γίνεται πιο ελαφριά αλλά το ίδιο νόστιμη και είναι ιδανική για όσους δεν θέλουν τη σφολιάτα (αλλά και για όσους δεν ξέρουν να ανοίγουν φύλλο...)!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείται πως με τα φύλλα αυτά φτιάχνουμε ότι πίτα θέλουμε. Πρέπει να τα μουσκέψουμε καλά και να περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν πριν τα ψήσουμε, για να μην γίνει πολύ ξερή. Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
12 κομμάτια
  1. 4 φύλλα προψημένα
  2. 4-5 κρεμμύδια ξερά
  3. 300-400 γρ. φέτα
  4. αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  5. 1 κρόκο αβγού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώνουμε στο τραπέζι τα φύλλα για να τα έχουμε έτοιμα

  2. 2

    Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο

  3. 3

    Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά

  4. 4

    Τρίβουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε λίγο μπούκοβο. Δεν καίει, όταν ψηθεί ελαφρώς γλυκίζει, αλλά προσοχή μη ρίξετε πολύ

  5. 5

    Ψιλοκόβουμε, ζεματίζουμε και στραγγίζουμε τα κρεμμύδια. Αν θέλουμε τα σοτάρουμε και σε λίγο ελαιόλαδο αλλά προσωπικά νομίζω ότι γίνεται πιο βαριά

  6. 6

    Ανακατεύουμε κρεμμύδια, φέτα, αβγά, λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση και όταν δούμε ότι βγάλει το ζουμί της, ρίχνουμε λίγη φρυγανιά για να το απορροφήσει.

  7. 7

    Ανοίγουμε τη βρύση να τρέχει με μικρή πίεση το νερό. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το βρέχουμε και από τις 2 μεριές (προσεκτικά να μην σπάσει), για 10 δευτερόλεπτα περίπου· μας ενδιαφέρει να βραχούν καλά οι άκρες. Το στραγγίζουμε ελαφρώς και το ακουμπάμε πάνω στο ταψί. Το αφήνουμε 4-5 λεπτά και αυτό θα μαλακώσει και θα γίνει σαν κανονικό φύλλο που μόλις ανοίξαμε!! Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σουσάμι

  8. 8

    Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο φύλλο. Βάζουμε τη μισή γέμιση απλώνοντάς την καλά. Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και τέλος βάζουμε το τέταρτο φύλλο από πάνω.

  9. 9

    Αφού μαλακώσει και το τέταρτο φύλλο, γυρνάμε τις άκρες ώστε να σχηματιστεί ο κόθρος. Πάντα στον κόθρο ρίχνουμε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο. Αλείφουμε την πίτα με τον κρόκο αβγού διαλυμένο σε πολύ λίγο γάλα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε και με τριμμένο κασέρι

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, στις αντιστάσεις για 1 ώρα. Για να είμαστε σίγουροι ότι έγινε, με μια σπάτουλα σηκώνουμε την πίτα να δούμε ότι ρόδισε από κάτω

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Από

stesia
stesia @stesia_siatista
στις
Σιάτιστα