Κρεμμυδόπιτα

Bαθμολογία: 4.9
       
 
10 ψήφοι
Ginger, 23.11.07
Κρεμμυδόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 7 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
  • 3 αβγά
  • 1 χούφτα τυρί ρεγγάτο ή άλλο τυρί τριμμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • φύλλο κουρού
  • λάδι ή φυτίνη
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με λαχανικά
Κουζίνα: Γερμανική
Περιέχει: Τυριά , Αβγά , Αλλαντικά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε το μπέικον και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10'.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσουν λιγάκι, προσθέτουμε το τυρί και τα αβγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος.
  3. Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την πίτα μας με το υπόλοιπο φύλλο και ψήνουμε στους 200.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε, βέβαια, να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Επίσης, η πίτα γίνεται και με φύλλο σπιτικό. Επιλέξτε ό,τι σας αρέσει καλύτερα. Εγώ την προτιμώ με το σπιτικό φύλλο που είναι πιο τραγανό. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε!

Σχετικές συνταγές

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από Elefteria, 11-3-08  
    Επιτελους βρηκα καπιον να με καταλαβενει.Τελειο!!! Μοναδικο!!!δοκιμασε το με ζυμη ταρτας. Η κανονική του ονομασία είναι “zwiebelkuchen” και είναι γερμανικής προέλευσης
    #
    Σχόλιο από kantia, 12-9-09  
    Απίστευτα νόστιμη.Την έφτιαξα με κουρού όπως λες και ήταν τέλεια. Ειδικά όταν κρύωσε τελείως δεν παιζότανε, εξαφανίστηκε όλο το ταψί.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 25-9-09  
    Την φτιάχνω και εγώ έτσι με δική μου ζύμη για τάρτα, χωρίς μπέικον. Γίνεται τέλεια. Μπορείς αντί για κρεμμύδια να βάλεις κολοκυθάκια, γίνεται εξίσου καλή.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 26-10-09  
    Την έφτιαξα με μπέικον αυτή τη φορά... υπέροχη συνταγή. Έβαλα δική μου ζύμη για τάρτα. Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από elena36, 30-11-09  
    Μπράβο!! Ήταν καταπληκτική! Απλά, νομίζω ότι θέλει προσοχή με τα υγρά από τα κρεμμύδια. Ίσως πρέπει να τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι να μην πανιάσει η ζήμη κάτω..
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-11-09  
    Ή μπορούμε να βάλουμε πρώτα τα κρεμμύδια μόνα τους στο τηγάνι να βγάλουν τα υγρά τους κι ύστερα να συνεχίσουμε κανονικά το τσιγάρισμα.
    Έλενα, σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από elena36, 5-12-09  
    Ακόμη καλύτερη αυτή η λύση!
    #
    Σχόλιο από bokis, 7-12-09  
    Άπίθανη πάρα πολύ νόστιμη. Μπράβο
    #
    Σχόλιο από kiwi985, 20-9-10  
    μπορω να την κανω σε ταρτιερα?? σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να ψησω το φυλλο μονο του για καποια ωρα;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 20-9-10  
    Να γίνει δηλαδή σαν τάρτα, kiwi; Δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά γιατί όχι; Δοκίμασε και πες μας. Όσο για το φύλλο κουρού, όσες φορές έχω κάνει τάρτα δεν το έχω ψήσει ποτέ πριν.
    #
    Σχόλιο από kostas, 20-9-10  
    τι κρεμυδιπιτα??? αυτη ειναι πιτσα καλτσονε ρε παιδια :)))))))))))))))
    #
    Σχόλιο από Reina foititria, 23-11-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω πόση ώρα χρειάζεται ψήσιμο;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 23-11-10  
    Ακριβώς δεν μπορώ να σου πω, γιατί εξαρτάται και από το φούρνο, ωστόσο 45' με μία ώρα τη χρειάζεται. Να κοιτάξεις να έχει ροδίσει ωραία από πάνω και να έχει ψηθεί και από κάτω.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑΚΓΣ, 15-2-11  
    λοιπον,παιδες,την προηγουμενη βδομαδα την εφτιαξα αλλα με μερικες παραλαγες!!ηταν νοστιμοτατη!!αντι για μπεικον εβαλα μανιταρια(κονσερβας)&ειχα φυλλο κρουστας οποτε χρησιμοποιησα οτι ειχα!!αυτο που θα ηθελα λιγο παραπανω ειναι το αλατακι αλλα οι φιλοι μου μου ειπαν οτι ηταν 1χαρα με τοση δοση!!
    #
    Σχόλιο από alekisandora, 27-11-11  
    nostimotath!! euxaristoume!
    #
    Σχόλιο από katchania, 24-5-12  
    Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Η!!
    Πολύ ωραία και για μπουφέ...μπράβο!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 4-6-12  
    Πολύ καλή, ευχαριστούμε Σοφούλα :)
    #
    Σχόλιο από marielitsa, 17-3-13  
    Πολύ καλή! Τη φτιάχνω για το γιο μου και μας αρέσει ακόμα πιο πολυ χωρίς μπέικον! με μαιντανό και γλυκια παπρικα είναι τέλεια! καλή μας όρεξη!

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Elefteria, 11-3-08  
    Επιτελους βρηκα καπιον να με καταλαβενει.Τελειο!!! Μοναδικο!!!δοκιμασε το με ζυμη ταρτας. Η κανονική του ονομασία είναι “zwiebelkuchen” και είναι γερμανικής προέλευσης
    #
    Σχόλιο από kantia, 12-9-09  
    Απίστευτα νόστιμη.Την έφτιαξα με κουρού όπως λες και ήταν τέλεια. Ειδικά όταν κρύωσε τελείως δεν παιζότανε, εξαφανίστηκε όλο το ταψί.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 25-9-09  
    Την φτιάχνω και εγώ έτσι με δική μου ζύμη για τάρτα, χωρίς μπέικον. Γίνεται τέλεια. Μπορείς αντί για κρεμμύδια να βάλεις κολοκυθάκια, γίνεται εξίσου καλή.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 26-10-09  
    Την έφτιαξα με μπέικον αυτή τη φορά... υπέροχη συνταγή. Έβαλα δική μου ζύμη για τάρτα. Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από elena36, 30-11-09  
    Μπράβο!! Ήταν καταπληκτική! Απλά, νομίζω ότι θέλει προσοχή με τα υγρά από τα κρεμμύδια. Ίσως πρέπει να τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι να μην πανιάσει η ζήμη κάτω..
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-11-09  
    Ή μπορούμε να βάλουμε πρώτα τα κρεμμύδια μόνα τους στο τηγάνι να βγάλουν τα υγρά τους κι ύστερα να συνεχίσουμε κανονικά το τσιγάρισμα.
    Έλενα, σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από elena36, 5-12-09  
    Ακόμη καλύτερη αυτή η λύση!
    #
    Σχόλιο από bokis, 7-12-09  
    Άπίθανη πάρα πολύ νόστιμη. Μπράβο
    #
    Σχόλιο από kiwi985, 20-9-10  
    μπορω να την κανω σε ταρτιερα?? σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να ψησω το φυλλο μονο του για καποια ωρα;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 20-9-10  
    Να γίνει δηλαδή σαν τάρτα, kiwi; Δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά γιατί όχι; Δοκίμασε και πες μας. Όσο για το φύλλο κουρού, όσες φορές έχω κάνει τάρτα δεν το έχω ψήσει ποτέ πριν.
    #
    Σχόλιο από kostas, 20-9-10  
    τι κρεμυδιπιτα??? αυτη ειναι πιτσα καλτσονε ρε παιδια :)))))))))))))))
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑΚΓΣ, 15-2-11  
    λοιπον,παιδες,την προηγουμενη βδομαδα την εφτιαξα αλλα με μερικες παραλαγες!!ηταν νοστιμοτατη!!αντι για μπεικον εβαλα μανιταρια(κονσερβας)&ειχα φυλλο κρουστας οποτε χρησιμοποιησα οτι ειχα!!αυτο που θα ηθελα λιγο παραπανω ειναι το αλατακι αλλα οι φιλοι μου μου ειπαν οτι ηταν 1χαρα με τοση δοση!!
    #
    Σχόλιο από alekisandora, 27-11-11  
    nostimotath!! euxaristoume!
    #
    Σχόλιο από katchania, 24-5-12  
    Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Η!!
    Πολύ ωραία και για μπουφέ...μπράβο!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 4-6-12  
    Πολύ καλή, ευχαριστούμε Σοφούλα :)
    #
    Σχόλιο από marielitsa, 17-3-13  
    Πολύ καλή! Τη φτιάχνω για το γιο μου και μας αρέσει ακόμα πιο πολυ χωρίς μπέικον! με μαιντανό και γλυκια παπρικα είναι τέλεια! καλή μας όρεξη!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Reina foititria, 23-11-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω πόση ώρα χρειάζεται ψήσιμο;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 23-11-10  
    Ακριβώς δεν μπορώ να σου πω, γιατί εξαρτάται και από το φούρνο, ωστόσο 45' με μία ώρα τη χρειάζεται. Να κοιτάξεις να έχει ροδίσει ωραία από πάνω και να έχει ψηθεί και από κάτω.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πίτες
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis
    πιτες
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Τι θα φάμε σήμερα
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της ekaths_4
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια