Κρεμμυδόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε, βέβαια, να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Επίσης, η πίτα γίνεται και με φύλλο σπιτικό. Επιλέξτε ό,τι σας αρέσει καλύτερα. Εγώ την προτιμώ με το σπιτικό φύλλο που είναι πιο τραγανό. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε!
Υλικά
-
7 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
-
6 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
-
3 αβγά
-
1 χούφτα τυρί ρεγγάτο ή άλλο τυρί τριμμένο
-
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
-
φύλλο κουρού
-
λάδι ή φυτίνη
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το μπέικον και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10'.
-
2
Αποσύρουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσουν λιγάκι, προσθέτουμε το τυρί και τα αβγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος.
-
3
Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την πίτα μας με το υπόλοιπο φύλλο και ψήνουμε στους 200.
Σχόλια (18)