nenak
nenak @cook_8504112

Πιτάκια ή καλιτσούνια με κρεμμύδια, που θα σας εντυπωσιάσουν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στη κρεμα γάλακτος και στο λάδι μη ριξετε πολύ, θα γίνει αρκετά βαρύ.Εννοειται οτι μπορείτε να τα τηγανίσετε αν θέλετε, απλα θα τραβηξουν περισσότερο λάδι.Μπορειτε να τα φτιάξετε και να τα φυλάξετε στη κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. Στο φουρνο μπαίνουν κατευθειαν απο τη καταψυξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 6-7 μεγαλα κρεμμύδια
  2. λάδι
  3. αλάτι
  4. πιπέρι
  5. 1/2 κουτι (μικρο) κρέμα γάλακτος
  6. 150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  7. 1/2 ποτηρι του κρασιου λευκό κρασι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μεση και μετα σε λεπτες φετες (για να αποφυγουμε να μείνουν καποια άψητα).

  2. 2

    Βαζουμε σε ενα αντικολητικό τηγανι ελαχιστο λάδι και αφού ζεσταθεί, ριχνουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαραθουν καλά και να ξανθίνουν με μισοσκεπασμενο το τηγάνι.

  3. 3

    Μόλις μαραθούν καλά, τα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστει το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει λίγο.

  4. 4

    Αφου έχει δέσει λίγο, βάζουμε και τη παρμεζάνα και σβηνουμε το ματι και αφήνουμε να δέσει εντελως.

  5. 5

    Κόβουμε τα φυλλα κατα μήκος σε 3 ή 4 λωρίδες, βάζουμε λίγη απο τη γέμιση και διπλώνουμεσε τρίγωνο.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αφου τα αλείψουμε ελαφρά με λάδι) στους 210 βαθμους μέχρι να παρουν χρωμα.

Αντιδράσεις

Από

nenak
nenak @cook_8504112
στις