YiotaV
YiotaV @PanVasil
Πειραιάς

Απαλή υφή κι υπέροχη γεύση, για τις έθνικ βραδιές μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο ανθεκτικούς ουρανίσκους, μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Αν το παρακάνουμε, μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι, επαναφέρει το στόμα μας στα ίσια του ;-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα, κομμένο σε μέτριους κύβους
  2. 3 εκατοστά περίπου φρέσκο ​​τζίντζερ (πιπερόριζα), ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  3. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  4. 1 κ.γ. σκόνη ήπιο τσίλι
  5. 2 κ.σ. φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  6. 2 κ.σ. σογιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  7. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  8. 300 ml Περίπου κρέμα γάλακτος
  9. 1 λάιμ το χυμό
  10. μισό λεμονι το χυμό
  11. Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το κοτόπουλο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κόλιανδρο, το χυμό λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα για να μαριναριστεί το κρέας.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά και το τσίλι.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και τα τηγανίζουμε για περίπου 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

  4. 4

    Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το τσίλι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  5. 5

    Προσθέτουμε τον κουρκουμά και σωτάρουμε για 1 λεπτό.

  6. 6

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις κοπεί λίγο η βράση, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά ακόμη.

  7. 7

    Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα μας και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί. Συνήθως 5-7 λεπτά είναι αρκετά.

  8. 8

    Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας με το χυμό λεμονιού.

  9. 9

    Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι στον ατμό ή απλό βρασμένο πληγούρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

lianaki
lianaki @lianaki
Καταπληκτικό!!!
Πολύ νόστιμο φαγητό με έντονα αρώματα!
Πρόσθεσα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και του πήγαινε παααρα πολύ!
Τράβηξα φωτογραφία, αλλά μετά από αρκετές ώρες που ήθελα να την ανεβάσω δεν υπήρχε πουθενά στη μηχανή :( και το κακό είναι ότι δεν υπήρχε και το φαΐ πια, για να το ξανατραβήξω. Μάλλον ο γιος μου την έκανε την πατάτα και την έσβησε, γιατί στο ενδιάμεσο βρέθηκε η μηχανή για λίγο στα χεράκια του.
Θα το ξαναφτιάξω όμως γιατί μας άρεσε πάρα πολύ και αυτή τη φορά θα έχω το νου μου.

Από

YiotaV
YiotaV @PanVasil
στις
Πειραιάς