Κρεμώδης μανιταρόσουπα με ρύζι
Για ένα νόστιμο και διαιτητικό γεύμα ή για πρώτο πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι παρμένη από τα NEW DAY.
Υλικά
-
2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
-
3/4 φλ. ρύζι basmati
-
1,5 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
-
500 γρ κρέμα γάλακτος 10% λιπαρά
-
1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
φρέσκο θυμάρι
-
πιπέρι
-
1,5 φλ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-
45 ml σέρυ ξηρό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό για 15'. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και βράζουμε για άλλα 10'.
-
2
Ανακατεύουμε σε μπωλ την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το θυμάρι και το πιπέρι.
-
3
Ρίχνουμε την κρέμα και τα μανιτάρια στο ζωμό με το ρύζι.
-
4
Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο οπότε και προσθέτουμε το σέρυ.
Σχόλια (2)