Κρεμώδης μανιταρόσουπα με ρύζι

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Ολλανδία,

Για ένα νόστιμο και διαιτητικό γεύμα ή για πρώτο πιάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι παρμένη από τα NEW DAY.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  2. 3/4 φλ. ρύζι basmati
  3. 1,5 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  4. 500 γρ κρέμα γάλακτος 10% λιπαρά
  5. 1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. φρέσκο θυμάρι
  7. πιπέρι
  8. 1,5 φλ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  9. 45 ml σέρυ ξηρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό για 15'. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και βράζουμε για άλλα 10'.

  2. 2

    Ανακατεύουμε σε μπωλ την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το θυμάρι και το πιπέρι.

  3. 3

    Ρίχνουμε την κρέμα και τα μανιτάρια στο ζωμό με το ρύζι.

  4. 4

    Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο οπότε και προσθέτουμε το σέρυ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

KristineS
KristineS @cook_8451507
Εκπληκτική ιδέα. Θα τη δοκιμάσω σύντομα.

Από

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
στις
Ολλανδία,
Kitchen-addict τα τελευταία χρόνια! Αυτό τα λέει όλα νομίζω! Μπορεί να έχω χίλια δυο άλλα πράγματα να ασχοληθώ, πάντα είμαι πρόθυμη να ετοιμάσω ένα γλυκό (τους έχω αδυναμία!!!) ή ένα ωραιότατο παραδοσιακό ή πιο...πειραγμένο πιάτο-πάντα ακολουθώντας πειράματα που έχουν δοκιμάσει άλλοι πρώτα, δεν έχω φτάσει σ'αυτό το επίπεδο αυτοπεποίθησης στην κουζίναPPΣτο site αυτό δεν έχω βρει μόνο τις καλύτερες μαγείρισσες, αλλά και τις πιο πρόθυμες να βοηθήσουν τις νέες στο...άθλημα, καθώς και μια γλυκύτατη παρέα να περνάει πιο εποικοδομητικά η ώρα που κολλάω στο pc!
Δες περισσότερα