κύρια φωτογραφία συνταγής Κρεμώδης πουρές πατάτας με κανέλα και μοσχοκάρυδο

Κρεμώδης πουρές πατάτας με κανέλα και μοσχοκάρυδο

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Joanna4444
Joanna4444 @cook_8489158

Πουρές από φρέσκιες πατατούλες, κανέλα και μοσχοκάρυδο, που θα γίνει από τα αγαπημένα σας συνοδευτικά για κρέας ή κοτόπουλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι πατατούλες πρέπει να είναι πολύ μαλακές πριν φτιάξουμε τον πουρέ, για να μην μείνουν κομματάκια πατάτας μέσα στον πουρέ. Χτυπάμε τον πουρέ πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρεμώδης. Θα αποκτήσει μια πολύ ευχάριστη γεύση αρωματισμένη με κανέλα, που όμως ταιριάζει άψογα με κρέας και κοτόπουλο. Δοκιμάστε την!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6 άτομα
  1. 9-10 μεσαίου μεγέθους πατάτες
  2. 2 κ. σούπας μαργαρίνη
  3. 0.5 κουτάκι εβαπορέ γάλα
  4. 0.5 κουταλάκι γλυκού τριμμένη κανέλα
  5. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες στη χύτρα.

  2. 2

    Αφού βράσουν και μαλακώσουν πολύ, τις τοποθετούμε στο μίξερ λιώνοντάς τις ελαφρώς με ένα πιρούνι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα χωρίς να το αραιώσουμε, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  5. 5

    Προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειαστεί.

  6. 6

    Δοκιμάζουμε μήπως λείπει αλάτι και προσθέτουμε αν χρειαστεί.

  7. 7

    Ο πουρές μας είναι έτοιμος!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Joanna4444
Joanna4444 @cook_8489158
στις