Κρέπα με τα απίθανα μήλα
Κρέπες με γεύση...μηλόπιτας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση σταφίδες και ψιλοκομμένα καρύδια. Επίσης γίνεται εξίσου ωραία με τηγανίτες.
Υλικά
-
Για τις κρέπες (2)
-
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 2/3 φλ. τσ. γάλα
-
1 αυγό
-
1 γωνίτσα του κουταλιού ζάχαρη
-
1 κουταλάκι γλυκού λιωμένο βούτυρο
-
Για τη γέμιση
-
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
-
1 μήλο σε κυβάκια όχι πολύ μικρά
-
1 πορτοκάλι σε χυμό
-
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τις κρέπες, χτυπάμε τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ο χυλός (φυσικα μπορείτε να χησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή για κρέπες έχετε).
-
2
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
-
3
Για κάθε κρέπα ρίχνουμε 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο.
-
4
Για τη γέμιση, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει.
-
5
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το μήλο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 4-5 λεπτά.
-
6
Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σιροπιάζεται.
-
7
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
-
8
Βάζουμε στην κάθε κρέπα λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Σχόλια (6)