Κρέπες αλμυρές της Χριστίνας
Μια διαφορετική εκδοχή του φαγητού που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, όπως την φτιάχνω εγώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
σημ.1Αν δούμε ότι η ζύμη είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να την αραιώσουμε. Δεν θέλουμε να είναι όμως πολύ υγρή.σημ.2Βοηθάει αν χρησιμοποιήσουμε την κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα.σημ.3Αν μας έχει περισσέψει μπεσαμέλ από τη γέμιση, μπορούμε να αλείψουμε το πάνω μέρος της κάθε κρέπας πριν την πασπαλίσουμε με φρυγανιά και πάπρικα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το γάλα να αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σταδιακά το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
3
Καλύπτουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 15-20' στο ψυγείο.
-
4
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε μία κουταλιά από τη λιωμένη μαργαρίνη και ανάβουμε την εστία στο 9. Μόλις η μαργαρίνη αρχίσει να καίει, βάζουμε μία κουταλιά ζύμης (σημ.2) και την απλώνουμε καλά.
-
5
Χαμηλώνουμε την εστία στο 8. Μόλις ψηθεί η μια μεριά, με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
-
6
Παίρνουμε ένα φύλλο κρέπας, αλείφουμε το κέντρο με μία κουταλιά μπεσαμέλ, βάζουμε μία φέτα τυρί, μία φέτα πάριζα, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
-
7
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά, λίγη πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30'.
Σχόλια (2)