Κρέπες (βασική συνταγή)

Bαθμολογία: 4.9157
       
 
261 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Φτιάξτε τις κρέπες και μετά γεμίστε τις με ό,τι υλικό θέλετε

Κρέπες (βασική συνταγή)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: 4-8 ανάλογα το μέγεθος
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 35' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
  3. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
  4. Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και ή να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε.
Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες λίγες για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.

Σχετικές συνταγές

    318 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dim_leme, 16-7-06  
    Μπορούμε να βάλουμε όσες κρέπες φτιάξουμε μέσα σε ένα πυρέξ στον φούρνο για να λιώσει η γέμιση και ρίχνοντας από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό (και πολύ παχυντικό αλλά χαλάλι).
    Επίσης καλή ιδέα είναι να κρατάμε μερικές βάσεις για επιδόρπιο. Ειδικά με λιωμένη σοκολάτα (μερέντα) και κομματάκια μπανάνας αλλά και ζεστή σοκολάτα (βαλτέ την κρέπα με την σοκολάτα στο τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και παγωτό. Δοκιμάστε και με μαρμελάδα.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 21-1-07  
    simply the best!!!!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 23-1-07  
    Δοκιμαστε τις κρεπες με γιαουρτι, κομμενες φραουλες και σιροπι καραμελας/σοκολατας
    #
    Σχόλιο από Istorian, 13-7-07  
    Μ'οτι δοκιμασαμε τρελαθηκαμε μεν,αλλα πηραμε και κανα-δυο κιλακια!!Σομπ!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 18-12-07  
    Εγώ τρίβω μπισκότα και ξηρούς καρπούς(φουντούκια-αμύγδαλα)και τα βάζω με το κουταλάκι πάνω από την σοκολάτα...μιαμ μιαμ...
    Επίσης πάντα είχα την εξής απορία, για τις κρέμες καραμέλα,καστανο,και διαφορες άλλες που βάζουν στις έτοιμες που μπορούμε να βρούμε συνταγή;;;
    #
    Σχόλιο από Theogr, 3-1-08  
    Υπάρχει στα σουπερ μάρκετ βανίλια και ρούμι σε υγρή μορφή. Εγώ τα προσθέτω πάντα στην βασική ζύμη ακόμα και όταν κάνω αλμυρές κρέπες. Δίνει άλλη γεύση αλλά θέλει λίγο. Επίσης στης γλύκες βάζω πολύ λίγο πικραμύγδαλο.
    #
    Σχόλιο από Αλέκα Ν., 4-1-08  
    Πριν αρκετά χρόνια βρέθηκα σε ένα πολυεθνικό πάρτυ όπου καθένας μαγείρεψε και έφερε κάποιο φαγητό από τη χώρα του. Κάποιες γαλλίδες έκανα κρέπες και γκαλέτ (είναι οι κρέπες για αλμυρά εδέσματα). Ήταν λεπτές χωρίς ίχνος λίπους. Δυστυχώς με ρώτησα τότε πως τις έκαναν έτσι.

    Χρόνια μετά απέκτησα επιτέλους απέκτησα τη συσκευή για τις κρέπες. Κάνει φανταστικές κρέπες, όποια ζύμη και να χρησιμοποιήσετε. Δεν έχουν ίχνος λίπους και είναι λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο. Καμμιά σχέση με το τηγάνι, όπου τις έκανα μέχρι τότε. Αν λοιπόν κάνετε συχνά κρέπες αξίζει να την αποκτήσετε. Δεν είναι ακριβή, τη δική μου την πήρα περίπου 30 €, αλλά σίγουρα νοστιμίζει και διευκολύνει τη ζωή μας!
    #
    Σχόλιο από pavivi, 11-3-08  
    δοκιμαστε με μερεντα και γλυκο φραουλα.
    μπορειτε επισης να βαλετε γαλοπουλα-κασερι,να τισ βαλετε σε πυρεξ και να τις ψυσετε για λιγο με κρεμα γαλακτος.
    #
    Σχόλιο από ΑΝΕΣΤΗΣ, 6-4-08  
    Επίσης τις κρέπες τις γεμίζω με παγωτό βανίλια, από πάνω περιχύνω σάλτσα σοκολάτας παγωτού και γαρνίρω με σαντιγή και κανένα κερασάκι.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 6-4-08  
    γνωμη μ ειναι αν ειναι να τις κανουμε γλυκες να βαλουμε βανιλλια αντι για αλατι...
    #
    Σχόλιο από alessandra, 6-4-08  
    η ζαχαρη παλι αντι γιΑ αλατι
    #
    Σχόλιο από Ξανθή, 15-5-08  
    Επίσης γίνονται πάρα πολύ ωραίες και μυρωδάτες, αν αντί για βούτυρο βάλουμε σουσαμέλαιο. Ακόμα στην βασική συνταγή βάζω 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο και γίνονται εξίσου καλές, έτσι, για να βάζω λίγο παραπάνω νουτέλα, δλδ τις θερμίδες δεν τις αποφεύγουμε χιχι
    #
    Σχόλιο από Ξανθή, 15-5-08  
    Επίσης γίνονται πάρα πολύ ωραίες και μυρωδάτες, αν αντί για βούτυρο βάλουμε σουσαμέλαιο. Ακόμα στην βασική συνταγή βάζω 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο και γίνονται εξίσου καλές, έτσι, για να βάζω λίγο παραπάνω νουτέλα, δλδ τις θερμίδες δεν τις αποφεύγουμε χιχι
    #
    Σχόλιο από Ginger, 16-5-08  
    Εγώ δεν βάζω καθόλου βούτυρο στο μείγμα και γίνεται μια χαρά. Αλείφω μόνο με ελάχιστη φυτίνη το τηγανάκι και μάλιστα όχι κάθε φορά που βάζω καινούρια κρέπα.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 26-6-08  
    Παιδιά για γλυκιά ή αλμυρή κρέπα δοκιμάστε να βάλετε στη ζύμη κανέλλα....Απίστευτο άρωμα.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 21-7-08  
    Sitrο τις έφτιαξα χτες το βράδυ, βγήκαν αρκετές γιατί έκανα διπλή δόση, αλλά έγινε της εξαφάνισης! Τις άλειψα με μερέντα έκοψα φέτες μπανάνας έτριψα και μπισκότο και τις απολαύσαμε!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 9-8-08  
    Λοιπον,θα τη φτιαξω αυτες τις μέρες.. δν εχω ξανα κάνει μόνη μου το μείγμα,ας το πουμε..το αγόραζα απ' εξω, κ δν ξέρω αν είναι το ίδιο εύκολο στο τηγάνι.. εχω δει πολλές παραλλαγιές,θα βγει οκ? μπορεί να έχω πρόβλημα?.. σας ευχαριστώ..
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 14-8-08  
    Τελικά την έφτιαξα.. βγήκαν αρκετά καλές.. μόνο που 1-2, ενω ψήθηκαν καλά απο τη μία απο την αλλη στο κέντρο ήταν καμμένες κ γύρω-γύρω άψητες κ δν ήξερα τι να κανω :S γενικά καλά όμως! =)
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-8-08  
    Ειρηνάκι, δεν ήταν απαραίτητα καμένες οι κρεπούλες σου. Έχε υπόψιν ότι παίρνουν πολύ περισσότερο χρώμα στα σημεία που υπάρχει το βούτυρο στο τηγάνι. Γενικώς, αν είναι λεπτές οι κρέπες ψήνονται πολύ εύκολα, είναι δύσκολο να είναι άψητες.
    #
    Σχόλιο από Δωρα, 26-8-08  
    Εγω για την ιδια περιπου ποσοτητα αλευρι (το μετραω με το κουταλι της σουπας και βαζω 5 κουταλιες - βουναλακι) βαζω ενα ποτηρι γαλα (240 ml περιπου)και μονο ενα αυγο.. και λιγο αλατακι..
    Δεν προσθετω καθολου βουτυρο, βαζω λιγο ελαιολαδο την πρωτηφορα αλλα χρησιμοποιω ενα ειδικο τηγανι-κρεπιερα που δεν κολλαει. συνηθως τις κανω αλμυρες (οι γλυκες δεν μου πολυαρεσουν) και τις βαζω στο πυρεξ με κρεμα γαλακτος. δεν εχω δοκιμασει να βαλω βουτυρο αλλα οσες φορες προσπαθησα να φτιαξω κρεπες με παραπανω απο 1 αβγα μου βγηκαν ομελετα..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>

    257 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dim_leme, 16-7-06  
    Μπορούμε να βάλουμε όσες κρέπες φτιάξουμε μέσα σε ένα πυρέξ στον φούρνο για να λιώσει η γέμιση και ρίχνοντας από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό (και πολύ παχυντικό αλλά χαλάλι).
    Επίσης καλή ιδέα είναι να κρατάμε μερικές βάσεις για επιδόρπιο. Ειδικά με λιωμένη σοκολάτα (μερέντα) και κομματάκια μπανάνας αλλά και ζεστή σοκολάτα (βαλτέ την κρέπα με την σοκολάτα στο τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και παγωτό. Δοκιμάστε και με μαρμελάδα.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 21-1-07  
    simply the best!!!!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 23-1-07  
    Δοκιμαστε τις κρεπες με γιαουρτι, κομμενες φραουλες και σιροπι καραμελας/σοκολατας
    #
    Σχόλιο από Istorian, 13-7-07  
    Μ'οτι δοκιμασαμε τρελαθηκαμε μεν,αλλα πηραμε και κανα-δυο κιλακια!!Σομπ!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 18-12-07  
    Εγώ τρίβω μπισκότα και ξηρούς καρπούς(φουντούκια-αμύγδαλα)και τα βάζω με το κουταλάκι πάνω από την σοκολάτα...μιαμ μιαμ...
    Επίσης πάντα είχα την εξής απορία, για τις κρέμες καραμέλα,καστανο,και διαφορες άλλες που βάζουν στις έτοιμες που μπορούμε να βρούμε συνταγή;;;
    #
    Σχόλιο από Theogr, 3-1-08  
    Υπάρχει στα σουπερ μάρκετ βανίλια και ρούμι σε υγρή μορφή. Εγώ τα προσθέτω πάντα στην βασική ζύμη ακόμα και όταν κάνω αλμυρές κρέπες. Δίνει άλλη γεύση αλλά θέλει λίγο. Επίσης στης γλύκες βάζω πολύ λίγο πικραμύγδαλο.
    #
    Σχόλιο από Αλέκα Ν., 4-1-08  
    Πριν αρκετά χρόνια βρέθηκα σε ένα πολυεθνικό πάρτυ όπου καθένας μαγείρεψε και έφερε κάποιο φαγητό από τη χώρα του. Κάποιες γαλλίδες έκανα κρέπες και γκαλέτ (είναι οι κρέπες για αλμυρά εδέσματα). Ήταν λεπτές χωρίς ίχνος λίπους. Δυστυχώς με ρώτησα τότε πως τις έκαναν έτσι.

    Χρόνια μετά απέκτησα επιτέλους απέκτησα τη συσκευή για τις κρέπες. Κάνει φανταστικές κρέπες, όποια ζύμη και να χρησιμοποιήσετε. Δεν έχουν ίχνος λίπους και είναι λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο. Καμμιά σχέση με το τηγάνι, όπου τις έκανα μέχρι τότε. Αν λοιπόν κάνετε συχνά κρέπες αξίζει να την αποκτήσετε. Δεν είναι ακριβή, τη δική μου την πήρα περίπου 30 €, αλλά σίγουρα νοστιμίζει και διευκολύνει τη ζωή μας!
    #
    Σχόλιο από pavivi, 11-3-08  
    δοκιμαστε με μερεντα και γλυκο φραουλα.
    μπορειτε επισης να βαλετε γαλοπουλα-κασερι,να τισ βαλετε σε πυρεξ και να τις ψυσετε για λιγο με κρεμα γαλακτος.
    #
    Σχόλιο από ΑΝΕΣΤΗΣ, 6-4-08  
    Επίσης τις κρέπες τις γεμίζω με παγωτό βανίλια, από πάνω περιχύνω σάλτσα σοκολάτας παγωτού και γαρνίρω με σαντιγή και κανένα κερασάκι.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 6-4-08  
    γνωμη μ ειναι αν ειναι να τις κανουμε γλυκες να βαλουμε βανιλλια αντι για αλατι...
    #
    Σχόλιο από alessandra, 6-4-08  
    η ζαχαρη παλι αντι γιΑ αλατι
    #
    Σχόλιο από Ξανθή, 15-5-08  
    Επίσης γίνονται πάρα πολύ ωραίες και μυρωδάτες, αν αντί για βούτυρο βάλουμε σουσαμέλαιο. Ακόμα στην βασική συνταγή βάζω 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο και γίνονται εξίσου καλές, έτσι, για να βάζω λίγο παραπάνω νουτέλα, δλδ τις θερμίδες δεν τις αποφεύγουμε χιχι
    #
    Σχόλιο από Ξανθή, 15-5-08  
    Επίσης γίνονται πάρα πολύ ωραίες και μυρωδάτες, αν αντί για βούτυρο βάλουμε σουσαμέλαιο. Ακόμα στην βασική συνταγή βάζω 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο και γίνονται εξίσου καλές, έτσι, για να βάζω λίγο παραπάνω νουτέλα, δλδ τις θερμίδες δεν τις αποφεύγουμε χιχι
    #
    Σχόλιο από Ginger, 16-5-08  
    Εγώ δεν βάζω καθόλου βούτυρο στο μείγμα και γίνεται μια χαρά. Αλείφω μόνο με ελάχιστη φυτίνη το τηγανάκι και μάλιστα όχι κάθε φορά που βάζω καινούρια κρέπα.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 26-6-08  
    Παιδιά για γλυκιά ή αλμυρή κρέπα δοκιμάστε να βάλετε στη ζύμη κανέλλα....Απίστευτο άρωμα.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 21-7-08  
    Sitrο τις έφτιαξα χτες το βράδυ, βγήκαν αρκετές γιατί έκανα διπλή δόση, αλλά έγινε της εξαφάνισης! Τις άλειψα με μερέντα έκοψα φέτες μπανάνας έτριψα και μπισκότο και τις απολαύσαμε!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 9-8-08  
    Λοιπον,θα τη φτιαξω αυτες τις μέρες.. δν εχω ξανα κάνει μόνη μου το μείγμα,ας το πουμε..το αγόραζα απ' εξω, κ δν ξέρω αν είναι το ίδιο εύκολο στο τηγάνι.. εχω δει πολλές παραλλαγιές,θα βγει οκ? μπορεί να έχω πρόβλημα?.. σας ευχαριστώ..
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 14-8-08  
    Τελικά την έφτιαξα.. βγήκαν αρκετά καλές.. μόνο που 1-2, ενω ψήθηκαν καλά απο τη μία απο την αλλη στο κέντρο ήταν καμμένες κ γύρω-γύρω άψητες κ δν ήξερα τι να κανω :S γενικά καλά όμως! =)
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-8-08  
    Ειρηνάκι, δεν ήταν απαραίτητα καμένες οι κρεπούλες σου. Έχε υπόψιν ότι παίρνουν πολύ περισσότερο χρώμα στα σημεία που υπάρχει το βούτυρο στο τηγάνι. Γενικώς, αν είναι λεπτές οι κρέπες ψήνονται πολύ εύκολα, είναι δύσκολο να είναι άψητες.
    #
    Σχόλιο από Δωρα, 26-8-08  
    Εγω για την ιδια περιπου ποσοτητα αλευρι (το μετραω με το κουταλι της σουπας και βαζω 5 κουταλιες - βουναλακι) βαζω ενα ποτηρι γαλα (240 ml περιπου)και μονο ενα αυγο.. και λιγο αλατακι..
    Δεν προσθετω καθολου βουτυρο, βαζω λιγο ελαιολαδο την πρωτηφορα αλλα χρησιμοποιω ενα ειδικο τηγανι-κρεπιερα που δεν κολλαει. συνηθως τις κανω αλμυρες (οι γλυκες δεν μου πολυαρεσουν) και τις βαζω στο πυρεξ με κρεμα γαλακτος. δεν εχω δοκιμασει να βαλω βουτυρο αλλα οσες φορες προσπαθησα να φτιαξω κρεπες με παραπανω απο 1 αβγα μου βγηκαν ομελετα..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    40 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mpouloukas, 25-11-08  
    καλησπερα σε ολους! εχω να κανω μια ερωτηση.δεν ξερω αν εχετε δοκιμασει κρεπα με σοκολατενια ζυμη ομως απο τοτε που την εφαγα εχω παθει μια εξαρτηση και το μαγαζι που την φτιαχνει δεν μου δινει τη συνταγη :( μηπως την εχει κανεις στα υποψιν? thnx :)
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 25-11-08  
    mpouloukas αυτή την ερώτηση καλύτερα να την κάνεις στο φόρουμ, για να δοθεί η τυχόν απάντηση :)
    #
    Σχόλιο από SophieS, 23-12-08  
    paidia mhpws xerete kapoia suntagh gia turosalata san autes pou exoun oi kreperies sthn ellada polu mou exei leipsei euxaristw
    #
    Σχόλιο από dimikl, 12-2-09  
    mpouloukas,δοκίμασε στην παραπάνω συνταγή να ανακατέψεις κακάο ή λιωμένη σοκολάτα.Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο για να γίνει σοκολατένια.
    #
    Σχόλιο από Aether, 16-9-09  
    Ξέρει κανείς αν γίνονται και με αλεύρι ολικής??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-9-09  
    Aether δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην γίνονται με αλεύρι ολικής. Δεν έχεις ούτε θεμα φουσκώματος ούτε τίποτα. Από εκεί και πέρα θέμα γεύσης νομίζω είναι καθαρά. Βέβαια δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω με βεβαιότητα, αλλά νομίζω πως μπορείς.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-9-09  
    Περιπου ποσες κρεπες βγενουν με αυτη την δοση;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-9-09  
    Εξαρτάται από το μέγεθός τους και γι αυτό δεν έχω γράψει τίποτα. Πιστεύω θα σου βγουν 4-5 μεγαλούτσικες ή 7-8 πιο μικρές. Εξαρτάται από το ταψάκι σου.
    #
    Σχόλιο από leny, 31-10-09  
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΟ?
    ΑΝ ΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ?
    -ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΠ'ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ?-
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-10-09  
    Μπορείς άνετα να τις διατηρήσεις στην κατάψυξη, όχι για μερες αλλά για μήνες. 2 -3 τουλάχιστον.
    Το μείγμα στο ψυγείο μπορείς να το διατηρήσεις για 2-3 ημέρες.
    #
    Σχόλιο από kwnna, 11-3-10  
    3erete einai h prwth fora pou ftiaxnw krepes..k 8elw n ma8w poses peripou exoun bgei se esas me auth t dosologia!!:)
    #
    Σχόλιο από kwnna, 11-3-10  
    na rwthsw an ftia3w t zumh kai tn balw sto psugeio 8a upar3ei problhma??? :/
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-3-10  
    kwnna εάν διαβάσεις τα σχόλια, στην αμέσως προηγούμενη σελίδα έχει απαντηθεί το ερώτημά σου. Βγαίνουν από 4 έως 8 ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σου.
    Τη ζύμη μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο για 1-2 μέρες, δεν παθαίνει τίποτα.
    #
    Σχόλιο από Aggeloscha, 13-12-10  
    Κάθε φορά που κάνω κρεπες η πρώτη γίνεται χάλια γιατί αν και την κάνω σε αντικολλητικό κολλάει . Παρ´ όλα αυτά να βάλω λάδι ή μαργαρίνη ;;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-12-10  
    Το να χαλάει η πρώτη κρέπα είναι ένα κοινό πρόβλημα, αν και δεν ξέρω γιατί ακριβώς συμβαίνει...
    Αν αποφασίσεις να λαδώσεις το τηγανάκι σου, βάλε ό,τι σου αρέσει εσένα και χρησιμοποιείς περισσότερο. Άλλωστε πρέπεπι να βάλεις ελάχιστη ποσότητα, δε θέλεις να τηγανίσεις τις κρέπες σου...
    #
    Σχόλιο από zoimama, 8-1-11  
    Εκανα σημερα την συνταγη και ηταν η πρωτη φορα που εκανα κρεπες.Ενα θα πω μονο.Πετυχε με την πρωτη και ηταν οι πιο νοστιμες σπιτικες κρεπες που φαγαμε και με υπεροχη μυρωδια.Υπεροχη η συνταγη!
    #
    Σχόλιο από kagome, 17-9-11  
    Μπορώ να φτιάξω τη ζύμη και να τη βάλω όπως είναι στο ψυγείο για να τηγανίσω τις κρέπες το πρωί? Είναι αργά το βράδυ και δεν αντέχω να τις φτιάξω τώρα. :(
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-9-11  
    Ναι μπορείς να κρατήσεις το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 μέρες, δεν παθαίνει τίποτα.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από manioula, 10-10-11  
    ζάχαρη δν βάζουμε?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-10-11  
    Όχι δε χρειάζεται ζάχαρη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από αχορταγη, 27-6-09  
    Μόλις έκανα τις κρέπες, πολύ ωραίες και πολύ καλύτερες απ'τις ετοιματζίδικες..Μόνο που έβαλα 1 αβγό και αντί για βούτυρο έβαλα ελαιόλαδο. Και τις τηγάνισα σε κανονικό τηγάνι και όχι αντικολλητικό και δε μου κόλλησαν καθόλου. Μια κουτάλα της σούπας έβαζα για την καθεμιά,δεν ξέρω αν είναι πολύ ή λίγο, πάντως έγιναν λεπτές. Μου βγήκαν λίγες όμως 4-5, γι'αυτό λέω να κάνω άλλη μια δόση! Πάρε 5 πιρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από meless, 20-9-09  
    Οι κρέπες είναι απο τα πιο εύκολα και θρεπτικά γεύματα κυρίως για τα παιδιά για την ανάπτυξη τους.Με μαρμελάδα ή μερεντα με τυρί και ντομάτα και ότι άλλο αρέσει στα παιδιά είναι ωραίο να το συνοδέυσουμε μέσα σε μια κρέπα.
    Σε χώρες όπως Γερμανία,Αυστρία τις κόβουν σε λεπτές λωρίδες και τις σερβίρουν μεσα σε ζωμό.Σούπα δηλαδή. Η προσωπική μου συνταγή είναι όλα απο 2! 2 αυγα, 2 φλ γάλα, 2 φλ αλεύρι 2 βανίλιες λίγες σταγόνες κονιακ λίγο αλάτι λίγη ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-11-09  
    εγώ βάζω ένα αυγό και πάλι είναι μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 1-2-10  
    Είναι τέλειες κι εγώ έτσι της φτιάχνω,μόνο που βάζω 1 κούπα αλεύρι,1 κούπα γάλα,1 βανιλίτσα,1 αυγό και ένα κουταλάκι ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 29-3-10  
    Μόλις τις έφτιαξα κι εγώ με καστανή ζάχαρη και βανίλια και έγιναν τέλειες.Έλιωσα κουβερτούρα με γάλα και τις περιέλουσα με τριμμένο μπισκότο και φέτες μπανάνας.
    #
    Σχόλιο από anathema, 25-4-10  
    αντί για μισό κουταλάκι αλάτι έβαλα ζάχαρη και λίγο κανέλα, αφού τις θέλαμε με γλυκιά γέμιση... ονειρικές!!
    #
    Σχόλιο από anathema, 25-4-10  
    ξέχασα να προσθέσω πως μου βγήκαν 6 και έγιναν ανάρπαστες μέσα σε λίγα λεπτά από μένα και το ταίρι μου!
    #
    Σχόλιο από DespinaP, 20-8-10  
    Eυχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
    Μου βγήκαν όμως αρκετά αλμυρές γι' αυτό θα ήταν καλό να παραλείψουμε το κουταλάκι με το αλάτι. Επίσης , να προτιμάτε λάδι στο τηγάνι για να τις τηγανίσετε. Με το βούτυρο που έβαλα στην αρχή παιδεύτηκα αρκετά.

    Συνεχίστε την καλή δουλειά! :)
    #
    Σχόλιο από TSIRAKI ANNA, 15-9-10  
    Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ζαμπόν-τυρί και να ρίξουμε κρέμα γάλακτος. Αυτή είναι η συνηθισμένη συνταγή. Ας δούμε και μία διαφορετική συνταγή. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο σε λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε 1/2 κιλό κιμά, 500 γραμ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομένη μία πρέζα ζάχαρη, μία πρέζα κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο κίτρινο (εγώ βάζω ρεγκάτο).Προσοχή να μην έχει πολλά υγρά η σάλτσα. Γεμίστε με την γέμιση αυτή τις κρέπες και θα δείτε ποσό νόστιμες θα γίνουν είναι θα νομίζουν όλοι ότι φτιάξατε χειροποίητα κανελόνια! Μην ξεχάσετε βάλτε τες στο φούρνο για 40 λεπτά να λιώσει το τυρί.
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 30-9-10  
    Την ξαναέκανα χθές! Προτείνω δοκιμή κ με 1 αβγό, γίνεται εξίσου ωραία.Επίσης, όπως ήδη αναφέρθηκε, έβαλα κ 1 βανίλια, πάει πολύ! Και αυτή τη φορά με ελαιόλαδο- μ'άρεσαν περισσότερο από το βούτηρο! Α! και επειδή βιαζόμουν δεν περίμενα μισή ώρα, κατευθείαν.
    #
    Σχόλιο από eri_87, 22-2-11  
    Πολύ καλή συνταγή! Απλά εγώ βάζω ένα αυγό, λίγο παραπάνω γάλα και καθόλου λίπος! Αν κάνω γλυκιά προσθέτω ζάχαρη, 1βανίλια κ λίγο ποτό! Ανεβάζω κ φωτο! :)
    #
    Σχόλιο από Evgenia11, 18-3-11  
    Πολυ ευκολη η διαδικασια, μονο που τα 2 αυγα ειναι πολλα, καλυτερα1,ετσι ο χυλος δεν ειναι τοσο παχυρρευστος και στρωνει καλυτερα στο τηγανι.
    #
    Σχόλιο από Ελενίτσα., 2-5-11  
    ego gia megaliteri efxolia tis kano sti baflieraan kai o xeilos itan ligo pixtos kalitera , stronei kalitera sti bafliera

    mmmmmmm!
    #
    Σχόλιο από Zaroukos, 29-6-11  
    valte k ena sfinaki liquer mesa...! tha ksetrelathoun oi kalesmenoi!
    #
    Σχόλιο από balu, 6-2-12  
    Τέλειες.. Έβαλα και μια μυτούλα μπέικιν..
    #
    Σχόλιο από aggelikak1, 10-3-12  
    Οι κρεπες σου ειναι απλα ΥΠΕΡΟΧΕΣ....!!
    Αφου τις εφτιαξα, εφτιαξα και μια γεμιση υπερπαραγωγη και τις εβαλα στο φουρνο με λιγη κρεμα γαλακτος απο πανω και κιτρινα τυρια και δεν εμεινε μπουκια!!!
    Γεμιση: 1 φιλετο κοτοπουλο ψιλοκομμενο, 4 φετες μπεικον ψιλοκομμενο, πολυχρωμες πιπεριες (οσες θελετε), ανιθο, μαιντανο, μισο ξερο κρεμμυδι,σκορδο, αλατοπιπερο, λιγο γλυκο πιπερι κοκκινο. Τσιγαριζουμε ολα τα υλικα μαζι σε λιγο λαδακι και στη συνεχεια τα βραζω σε μισο ποτηρι γαλα (είτε φρεσκο, είτε εβαπορε αραιομενο)σε χαμηλη φωτια. Αφου πιει σχεδον ολο το ζουμακι τραβαμε απο το ματι και ριχνουμε κιτρινα τυρια με το ματι, ωστε να λιωσουν και να τραβηξουν ολα τα υγρα που εχουν παραμεινει. Μολις γινει σφιχτη γεμιζω τις κρεπουλες, τις βαζω σε βουτυρομενο πυρεξ και ριχνω απο πανω κιτρινα τυρια και λιγη κρεμα γαλακτος. Ψηνω στο φουρνω 30 λεπτα μεχρι να παρει ωραιο χρωμα. Καλη ορεξη!
    Αν τις δοκιμασετε θα ξετρελαθειτε..
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 24-10-12  
    Λοιπόν, τις έκανα σοκολατένιες και μου άρεσαν πάρα πολύ!!!
    Επειδή έκανα διπλή δόση, δηλαδή με 2 φλιτζάνια αλεύρι, αφαίρεσα 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και πρόσθεσα το ανάλογο κακάο και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αλλά ο χυλός ήταν αρκετά νερουλός -φάνηκε κι όταν έριξα την πρώτη κρέπα στο τηγανάκι- κι έτσι αναγκάστηκα να προσθέσω 2-3 κουταλιές αλεύρι ακόμα. Οπότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε ίση ποσότητα αλευριού με την ποσότητα του κακάο που θα προσθέσουμε.
    Δηλαδή αν προσθέσουμε 2 κουταλιές κακάο, να αφαιρέσουμε μόνο 1 κουταλιά αλεύρι και όχι 2... κάπως έτσι.
    #
    Σχόλιο από niki27, 30-12-12  
    ιδια συνταγη εχω με τι διαφορα : 2 αυγα 1 κουταλακι αλατι 1κυταλια ζαχαρη.. 3 ποτυρια αλευρι ....3 ποτυρια γαλα.. 1 κουταλια λαδι..
    #
    Σχόλιο από christmast, 27-7-13  
    Ωραία συνταγή. Πρόσθεσα λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο για να μην μυρίζει έντονα το γάλα.
    #
    Σχόλιο από Antonelaa, 15-8-13  
    Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, τις πέτυχα τέλειες με χωριάτικο αλεύρι είναι ότι πρέπει! Δοκίμασε να βάλεις μερέντα με μπισκότο και λίγο γλυκό κρασί ή τσίπουρο πάνω απο το μπισκότο είναι must :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Πως φτιάχνω κρέπες
    Προστέθηκε από ggr
    4.75
           
           
    (12)

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Εκτελεσμένες
    Ένα βιβλίο 188 αγαπημένων συνταγών, του/της greg97
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της pyrialas
    Παραδοσιακές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 117 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της tonaki2009