Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο
Recipe by sweeney
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 μεγάλο ποτήρι αλεύρι
-
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
-
1 αυγό
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
Για τη σάλτσα Μορνέ
-
30 γρ. βούτυρο
-
1 γεμάτη κουτ. σούπας αλεύρι
-
1/4 λίτρου γάλα
-
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
-
1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
-
κομματάκια ψαχνό από στήθος κοτόπουλου
-
αλάτι,πιπέρι
-
Για το ψήσιμο
-
1 τηγάνι διαμέτρου 18-20 εκατ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κρέπεςχτυπάτε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης σ' ενα μπολ. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά σε δροσερό σημείο. Ψήνετε τις κρέπες σε δυνατή φωτιά, σε πολύ ζεστό τηγάνι, που ανά μία κρέπα αλείφετε το τηγάνι με βούτυρο.
-
2
ΣάλτσαΑνακατεύετε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε καλά μέχρι να βράσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα 3 τέταρτα της τριμμένης γραβιέρας, το στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο και την κρέμα γάλακτος.
-
3
Βάζετε μια κουταλιά από αυτό το μείγμα σε κάθε κρέπα. Τυλίγετε ή διπλώνετε τις κρέπες στα 4. Τις τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και τις πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και μερικούς κύβους βούτυρο. Τις βάζετε σε δυνατό φούρνο για να γκρατιναριστούν.
Σχόλια (20)