κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέπες γλυκές
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Νόστιμες γλυκές κρέπες, με ζαχαρούχο γάλα, γρήγορα και εύκολα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, περιχύνουμε τις κρέπες με 1 ποτηράκι ρούμι ή κονιάκ και τις "ανάβουμε" λίγο πριν τις σερβίρουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 κρέπες
  1. 3/4 κουτιού ζαχαρούχο γάλα (των 400γρ.)
  2. 1 1/2 ποτήρι νερό
  3. 60 ml. ρούμι ή κονιάκ
  4. 250 γρ. αλεύρι
  5. 1 κγ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό.

  2. 2

    Σε τηγανάκι για κρέπες ή σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο κάθε φορά,ρίχνουμε 3 κουταλιές από τον χυλό, κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί και μόλις ψηθεί γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

  3. 3

    Σερβίρουμε περιχύνοντας τις κρέπες με μαρμελάδα, με σοκολάτα, με μέλι και καρύδια ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

eirhnh1505
eirhnh1505 @cook_8483748
Την εκανα εχθές τη συνταγή σου για κρέπες και άρεσε πάρα πολύ σε όλη την οικογενεια. Μόνο που την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο αλάτι. Βγήκαν περίπου 8 με 10 κρέπες.

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις