Κρέπες νηστίσιμες και πεντανόστιμες

Bαθμολογία: 4.8
       
 
15 ψήφοι
lianaki, 16.03.12

Περιγραφή

Τέλειες νηστίσιμες κρέπες, ότι πρέπει για να συνοδεύσετε με μαρμελάδα, νηστίσιμη μερέντα ή ακόμα και σκέτες.

Κρέπες νηστίσιμες και πεντανόστιμες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2- 2 1/2 φ. νερό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Μια τσιμπιά κανέλα
  • 6 κ.σ. σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέπες - Βάφλες
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Φτιάχνει: Περίπου 15 κρέπες
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 4' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 31' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.
  2. Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
  3. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας
  4. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
  5. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  6. Μπορούμε να τις γεμίσουμε είτε με μαρμελάδα είτε με μερέντα είτε να τις φάμε σκέτες.
  7. Είναι πεντανόστιμες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σαρακοστιανά.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από maria25kriti, 20-3-12  
    5 πηρουνάκια γιατί φαίνεται τέλεια...δεν έχει και αυγά που μου χαλάνε τη γεύση!!!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 20-3-12  
    maria25kriti δοκίμασέ τις, είναι πάρα πολύ νόστιμες και πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά απ' τις αρτύσιμες.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 24-3-12  
    Πολυ καλες οι κρεπες ομως μου πηρε παραπανω νερακι!Ευχαριστουμε!!!!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 1-4-12  
    'Οντως πολύ νόστιμες,εγώ έβαλα δύο φλυτζάνια νερό και όταν τις ξανακάνω θα βάλω λιγότερο μπέικιν,πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να φουσκώνουν τόσο,ευχαριστώ για τη συνταγή,πολύ καλές για νηστεία!!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 3-4-12  
    Σουλίτσα και Κατερίνα σας ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν :)
    #
    Σχόλιο από ευάνα, 4-4-12  
    Πράγματι είναι λίγο παχουλές...και καλό θα είναι να προσθέσουμε ένα ακόμα φλιντζάνι νερό γεμάτο! Όμως οι άτιμες είναι πεντανόστιμες και μόνο νηστίσιμες δεν τις λες! Η γεύση τους με εντυπωσίασε! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 4-4-12  
    Ευάνα σ' ευχαριστώ πολύ:)
    Όντως είναι πεντανόστιμες.
    Εγώ βάζω 2 1/2 φλιτζ. νερό, κάποιες φορές και ελάχιστο περισσότερο και μόλις βάλω µία µικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του,το περιστρέφω µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού.
    Μ' αυτό τον τρόπο απλώνεται πολύ και δεν φουσκώνουν ;)
    #
    Σχόλιο από mary_1, 8-4-12  
    λίγο λασπερές βέβαια, αλλά αρκετά νόστιμες.
    #
    Σχόλιο από Vac0oula, 25-11-12  
    Molis tis eftiaksa! pros8esa xumo portokaliou kai vgikan arketa nostimes... kai murizoun akoma pio wraia! polu kales gia mas pou nustevoume kai exoume ligoures!!!
    #
    Σχόλιο από EvaLazaros, 22-4-13  
    χωρις δευτερη σκεψη 5 πιρουνακια! οντως οπως διαβαζω κ παραπανω ισως θελουν λιγοτερο μπεικιν κ λιγο περισσοτερο νερακι. απο γευση σκιζουν παντως κ ειναι κ vegan. ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 23-4-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΤΖΙΚΑΣ, 20-11-13  
    Μπράβο!!!!!!!υπηρχαν στο τραπέζι και κρεπες με αυγό αλλά οι νηστίσιμης γίνανε καπνός!ευχαριστω πολύ,πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 21-11-13  
    Σ'ευχαριστώ για τη βαθμολογία σου!
    Χαιρομαι που σας άρεσαν!
    Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά απο τις αρτησιμες ;-)
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 1-12-13  
    Μας άρεσαν πολύ!!
    Για νηστίσιμες ήταν πολύ καλές!
    Έβαλα μόνο 2 κ.μπέικιν και καθόλου κανέλλα και βανίλια,για όσους τις ήθελαν γι'αλμυρή γέμιση..
    #
    Σχόλιο από rockability13, 1-12-13  
    #
    Σχόλιο από ΜΑΤΖΙΚΑΣ, 10-3-14  
    Θα ήθελα να ρωτήσω κατι?ενω στο τηγάνι γίνονται τελειες!!!στην κρεπιερα κολλάνε,γιατι άραγε?
    #
    Σχόλιο από lianaki, 10-3-14  
    ΜΑΤΖΙΚΑ όταν τις κάνουμε στην κρεπιερα, λαδώνουμε την πλάκα στην αρχή με ελάχιστο λαδάκι ή βούτυρο (αν δε νηστεύουμε) και κατόπιν τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Αυτό το κάνουμε μόνο μια φορά στην αρχή.
    Τώρα αν έχει χαλάσει η αντικολλητική επίστρωση θα χρειάζεται λάδωμα η πλάκα ανά 2-3 κρέπες.
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 11-3-14  
    lianaki αν θελησουμε μετα να τις γεμισουμε με μανιταρια πιπεριες ελιες
    δλ νηστισιμη στη γεμιση
    ξερεις μετα τι αλλο κανουμε
    δηλ φουρνο τι?
    α και οταν λες φλυτζανα εννοεις του τσαγιου?
    #
    Σχόλιο από lianaki, 12-3-14  
    στελλακοστας,να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάνει ποτέ νηστίσιμες αλμυρές κρέπες. Αλλά νομίζω ότι αν τσιγαρίσεις πρώτα τα λαχανικά σου με αλάτι και μπαχαρικά, να μαλακώσουν και να φύγουν τα υγρά τους και μετά βάλεις από αυτή τη γέμιση μέσα στις κρέπες, μπορεί να μην χρειαστεί ούτε φούρνο ή αν το βάλεις μπορεί να είναι μόνο για 5-10 λεπτακια, ίσα να πάρουν μια μυρωδιά όλα μαζί.
    εγώ δηλ. αυτό θα έκανα, για να μη σου πω ότι μου έβαλες ιδέα να το κάνω άμεσα!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 12-3-14  
    Α τα φλιτζάνια είναι τσαγιού.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από maria25kriti, 20-3-12  
    5 πηρουνάκια γιατί φαίνεται τέλεια...δεν έχει και αυγά που μου χαλάνε τη γεύση!!!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 20-3-12  
    maria25kriti δοκίμασέ τις, είναι πάρα πολύ νόστιμες και πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά απ' τις αρτύσιμες.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 24-3-12  
    Πολυ καλες οι κρεπες ομως μου πηρε παραπανω νερακι!Ευχαριστουμε!!!!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 1-4-12  
    'Οντως πολύ νόστιμες,εγώ έβαλα δύο φλυτζάνια νερό και όταν τις ξανακάνω θα βάλω λιγότερο μπέικιν,πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να φουσκώνουν τόσο,ευχαριστώ για τη συνταγή,πολύ καλές για νηστεία!!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 3-4-12  
    Σουλίτσα και Κατερίνα σας ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν :)
    #
    Σχόλιο από ευάνα, 4-4-12  
    Πράγματι είναι λίγο παχουλές...και καλό θα είναι να προσθέσουμε ένα ακόμα φλιντζάνι νερό γεμάτο! Όμως οι άτιμες είναι πεντανόστιμες και μόνο νηστίσιμες δεν τις λες! Η γεύση τους με εντυπωσίασε! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 4-4-12  
    Ευάνα σ' ευχαριστώ πολύ:)
    Όντως είναι πεντανόστιμες.
    Εγώ βάζω 2 1/2 φλιτζ. νερό, κάποιες φορές και ελάχιστο περισσότερο και μόλις βάλω µία µικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του,το περιστρέφω µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού.
    Μ' αυτό τον τρόπο απλώνεται πολύ και δεν φουσκώνουν ;)
    #
    Σχόλιο από mary_1, 8-4-12  
    λίγο λασπερές βέβαια, αλλά αρκετά νόστιμες.
    #
    Σχόλιο από Vac0oula, 25-11-12  
    Molis tis eftiaksa! pros8esa xumo portokaliou kai vgikan arketa nostimes... kai murizoun akoma pio wraia! polu kales gia mas pou nustevoume kai exoume ligoures!!!
    #
    Σχόλιο από EvaLazaros, 22-4-13  
    χωρις δευτερη σκεψη 5 πιρουνακια! οντως οπως διαβαζω κ παραπανω ισως θελουν λιγοτερο μπεικιν κ λιγο περισσοτερο νερακι. απο γευση σκιζουν παντως κ ειναι κ vegan. ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 23-4-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΤΖΙΚΑΣ, 20-11-13  
    Μπράβο!!!!!!!υπηρχαν στο τραπέζι και κρεπες με αυγό αλλά οι νηστίσιμης γίνανε καπνός!ευχαριστω πολύ,πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 21-11-13  
    Σ'ευχαριστώ για τη βαθμολογία σου!
    Χαιρομαι που σας άρεσαν!
    Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά απο τις αρτησιμες ;-)
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 1-12-13  
    Μας άρεσαν πολύ!!
    Για νηστίσιμες ήταν πολύ καλές!
    Έβαλα μόνο 2 κ.μπέικιν και καθόλου κανέλλα και βανίλια,για όσους τις ήθελαν γι'αλμυρή γέμιση..
    #
    Σχόλιο από rockability13, 1-12-13  
    #
    Σχόλιο από ΜΑΤΖΙΚΑΣ, 10-3-14  
    Θα ήθελα να ρωτήσω κατι?ενω στο τηγάνι γίνονται τελειες!!!στην κρεπιερα κολλάνε,γιατι άραγε?
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 11-3-14  
    lianaki αν θελησουμε μετα να τις γεμισουμε με μανιταρια πιπεριες ελιες
    δλ νηστισιμη στη γεμιση
    ξερεις μετα τι αλλο κανουμε
    δηλ φουρνο τι?
    α και οταν λες φλυτζανα εννοεις του τσαγιου?
    #
    Σχόλιο από jennychemi, 14-3-14  
    πολύ καλή!!! προτείνω για γλυκιά γέμιση , ταχίνι με κακάο!! θρεπτικό και πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από vassot, 16-3-14  
    Άψογες! Τις κάναμε γλυκές με μέλι και είχαν γεύση απο λουκουμάδες! Τα παιδία ξετρελάθηκαν! Η ζύμη χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό όπως σχολίασαν και κάποιοι άλλοι.
    #
    Σχόλιο από sot.kaz, 19-3-14  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από lianaki, 10-3-14  
    ΜΑΤΖΙΚΑ όταν τις κάνουμε στην κρεπιερα, λαδώνουμε την πλάκα στην αρχή με ελάχιστο λαδάκι ή βούτυρο (αν δε νηστεύουμε) και κατόπιν τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Αυτό το κάνουμε μόνο μια φορά στην αρχή.
    Τώρα αν έχει χαλάσει η αντικολλητική επίστρωση θα χρειάζεται λάδωμα η πλάκα ανά 2-3 κρέπες.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 12-3-14  
    στελλακοστας,να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάνει ποτέ νηστίσιμες αλμυρές κρέπες. Αλλά νομίζω ότι αν τσιγαρίσεις πρώτα τα λαχανικά σου με αλάτι και μπαχαρικά, να μαλακώσουν και να φύγουν τα υγρά τους και μετά βάλεις από αυτή τη γέμιση μέσα στις κρέπες, μπορεί να μην χρειαστεί ούτε φούρνο ή αν το βάλεις μπορεί να είναι μόνο για 5-10 λεπτακια, ίσα να πάρουν μια μυρωδιά όλα μαζί.
    εγώ δηλ. αυτό θα έκανα, για να μη σου πω ότι μου έβαλες ιδέα να το κάνω άμεσα!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 12-3-14  
    Α τα φλιτζάνια είναι τσαγιού.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πως φτιάχνω κρέπες
    Προστέθηκε από ggr
    4.7692
           
           
    (13)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της lena 2
    Νηστίσιμα και νόστιμα
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της nikouli
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της fotoula
    Γλυκάκια διάφορα
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της fiogaki
    Ψωμιά, πίτες και διάφορες ζύμες
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της anthe13