Κριθαράκι με κιμά
Μια πολύ γευστική παραλλαγή της αγαπημένης σε όλους μας μακαρονάδας με κιμά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αν θέλουμε να το βάλουμε για 5 λεπτά σε ένα ταψάκι στο φούρνο για να κάνει κρούστα. Το τυρί μπορεί να είναι και τριμένη φέτα, το δοκίμασα και του πηγαίνει πολύ.
Υλικά
-
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
-
500 γρ. κιμας μοσχαρίσιος
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1/2 τενεκεδάκι ντοματάκι ψιλοκομμένο
-
μαιντανός
-
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
-
ελαιόλαδο
-
κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κριθαράκι al dente και το σουρώνουμε καλά.
-
2
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμα και το ντοματάκι. Τέλος ρίχνουμε στον κιμά τα μπαχαρικά μας και λίγο πριν το κλείσουμε τον μαιντανό.
-
3
Όταν είναι έτοιμο, το ανακατεύουμε με το κριθαράκι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με το τριμένο τυρί και φυλλαράκια μαιντανό.
Σχόλια (10)