Κριθαράκι με λαχανικά και μοσχαρίσιο κρέας
Κριθαράκι με λαχανικά εποχής και μοσχαρίσιο κρέας.
Υλικά
-
4 φλυτζάνια του τσαγιού κριθαράκι
-
1 κρεμμύδι
-
2 μελιτζάνες
-
ελαιολαδο
-
3 πιπεριές
-
2 καρότα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
-
6 ποτήρια νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
-
λίγο μπούκοβο(προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου σε κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε σην καταρόλα, εφόσον προηγουμένως έχουμε βάλει λάδι.
-
2
Έχουμε ήδη κόψει τα λαχανίκα μας και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
Επίσης ρίχνουμε και το μοσχαρίσιο κρέας για να τσιγαριστεί και αυτο.
-
4
Εφόσον έχουνε μαλακώσει τα λαχανικά ρίχνουμε το κριθαράκι.
-
5
Το αφήνουμε για 2 λεπτά και ύστερα ρίχνουμε το νερό, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, την παπρικα και το λίγο μπούκοβο αν θελήσουμε να βάλουμε.
-
6
Τα αφήνουμε να πάρουν βράση έως ότου βλέπουμε το κριθαράκι πως έχει χυλώσει,παρακολουθώντας προσεχτικά το κρέας.
-
7
Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια