Κριθαράκι σαλάτα κρύα
Μια πολύ εύγευστη σαλάτα, κρύα η οποία μπορεί να αποτελέσει και γεύμα από μόνη της...
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή συτή τη βρήκα πάνω σε συσκευασία από κριθαράκι. Είναι πολύ καλή. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
-
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
-
1 κρεμμύδι
-
1/2 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
-
4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
-
2 κουταλιές σούπας ξύδι
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνουμε το κρεμμύδι σε νερό για ένα τέταρτο για να φύγει η οξύτητά του και το τρίβουμε.
-
2
Χτυπάμε το λάδι, τη μουστάρδα και το ξύδι.
-
3
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε, τοποθετούμε σε μπολ και μόλις κρυώσει λίγο περιχύνουμε με τη σως του λαδιού.
-
4
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
5
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα και σερβίρουμε.
Σχόλια (11)