Κριθαρότο
Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή, φτιάχνεται με τη διαδικασία του πιλαφιού αλλά με ρυθμό ριζότου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα σε περιοδικό μαγειρικής(γαστρονόμος) τη δοκίμασα κι έγινε η αγαπημένη της οικογένειας.Έχει ακόμη ένα υλικό, τον κρόκο Κοζάνης, που τον μουλιάζουμε στο κρασί, αλλά εγώ δεν το χρησιμοποιώ. Σερβίρεται μόνο του με συμπλήρωμα σαλάτα. Ή αν το προτιμάτε με λουκάνικα ή περισεύματα από κρέας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ζωμο.
-
2
Σε βαριά φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τη μισή ποσότητα από το κριθαράκι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και το υπόλοιπο ώστε να έχουμε δύο χρώματα.
-
3
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι και θυμάρι.
-
5
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό στο κριθαράκι και ανακατεύουμε.
-
6
Μόλις είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά) βάζουμε πιπέρι, το βούτυρο για να γυαλίσει και στο τέλος τη φέτα.
-
7
Καλύπτουμε με πετσέτα για να μην στεγνώσει και το σερβίρουμε ζεστό.
Σχόλια (22)