Κρητικά παξιμάδια ευωδιαστά με αμύγδαλα, τα καλορίζικα
Είναι μυρωδάτα, είναι νηστίσιμα είναι υγιεινά και πάνω από όλα είναι εύκολα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπισκοτάκια αυτά διατηρούνται για πολύ καιρό κλεισμένα σε τάπερ, είναι νόστιμα, όχι πολύ γλυκά και ο,τι πρέπει για την νηστεία.... και όχι μόνο ;-)Μια συνταγή από το Λασίθι, Σητεία, Παλαίκαστρο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε όλα τα υγρά με την ζάχαρη και το μέλι για λίγη ώρα στο μίξερ, εως ότου λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά μας σιγά σιγά και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
-
3
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ενσωματώνουμε καλά.
-
4
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε μικρά φρατζολάκια.
-
5
Τα χαράζουμε με μαχαίρι προσεκτικά σε πάχος 1,5 εκατοστό περίπου
-
6
Και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά περίπου.
-
7
Μόλις κρυώσουν λίγο κόβουμε εντελώς τις φέτούλες και αραδιάζουμε στο ταψί.
-
8
Ψήνουμε στον αέρα στους 180oC ως να ροδίσουν.
Σχόλια (35)