Κρητικά ψωμάκια γεμιστά με σπανάκι και φέτα
Απλα δοκιμάστε τα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε οποια φετα θελουμε αλλα συνηθως παιρνουμε φετα δανιας η οποια ειναι χαμηλη και σε κοστος.Επισης εγω τα φτιαχνω, τα βαζω σε αλευρωμενο πιατο στην καταψυξη και επειτα σε σακουλακια για να εχω οποτε θελω.
Υλικά
-
1 λάδι
-
1 νερό
-
1/2 κούπα λεμόνι
-
1 κιλό σπανάκι
-
1 ματσάκι άνιθο
-
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
-
1 πακέτο αλευρί
-
2 αβγά
-
λίγο αλάτι
-
λίγη ρακη
-
λίγο κίμινο
-
1/2 κιλό φέτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ προσθέτουμε το λάδι, το νερό, το λεμόνι, τη ρακή, λίγο αλάτι και το αλευρι και το ανακατευουμε μέχρι να γίνει μίγμα και να μπορούμε να το πλάθουμε.
-
2
Τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και βάζουμε το σπανάκι, το άνιθο και το αφήνουμε να ψηθεί. Για να μην μας κολλήσει προσθέτουμε λίγο νεράκι. Αφού γίνει στραγγίζουμε το σπανάκι, το αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Αφού κρυώσει πρόσθετουμε τα αβγά, το κίμινο και ανακατεύουμε.
-
4
Θρυματίζουμε την φέτα και την πρόσθετουμε και αυτη στο σπανάκι. Ανακατευουμε πάλι.
-
5
Για να φτιάξουμε τα ψωμάκια παίρνουμε βόλους απο την ζύμη και ανοιγουμε με ενα πλαστη. Βάζουμε 1μιση κουτ μείγμα σπανάκι και το τυλίγουμε.
Σχόλια (5)