κύρια φωτογραφία συνταγής Κριτσίνια Μαρατσίνια
ΜΑΡΑΤΑ
ΜΑΡΑΤΑ @Maratascook
ΙΛΙΟΝ,ΕΛΛΑΔΑ

Κριτσινάκια για όλα τα γούστα, σπιτικά, γρήγορα και πεντανόστιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κάνουμε διάφορες γέυσεις. Για να τους βάλουμε τυράκι απ' έξω, τα βρέχουμε για να κολήσει. Το τυρί πρέπει να είναι σκληρό. Για σουσαμάκι, τα κυλάμε επάνω να κολήσει.Αν θέλουμε να βάλουμε ελιές ροδέλες ή δυόσμο ή καροτάκι τριμμένο ή ηλιόσπορους τα ζυμώνουμε μαζί με τη ζύμη, πρίν πλάσουμε τα κριτσινάκια, για καλύτερο αποτέλεσμα. Και φυσικά ο,τι άλλο φαντάζεστε να μου δώσετε και άλλες ιδέες! Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

όσα βγούν
  1. 600 γρ. κρασί λευκό
  2. 600 γρ. σπορέλαιο ή βαμβακέλαιο
  3. 1 κιλό αλέυρι 70άρι (υπάρχει στο Lidl)
  4. 30 γρ. αλάτι
  5. 30 γρ. σόδα φαγητού
  6. 50 γρ. μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι, το κρασί, το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα, τα ανακατέυουμε καλά και προσθέτουμε το αλέυρι.

  2. 2

    Πλάθουμε την ζύμη να γίνει μαλακή και λεία.

  3. 3

    Ζυμώνουμε κριτσινάκια όσο το χοντρό δάχτυλο του χεριού μας.

  4. 4

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 περίπου, ανάλογα το πάχος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

annakonda
annakonda @cook_8449177
Τί σημαίνει αλεύρι 70άρι; Ποιό άλλο αλεύρι προτείνεις εκτός από του Lidl;

Από

ΜΑΡΑΤΑ
ΜΑΡΑΤΑ @Maratascook
στις
ΙΛΙΟΝ,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι ξερόλα!!!Θέλω να μαθαίνω τα πάντα!!!Μου αρέσει πολύ να μαγειρέυω γιατί μετά θα φάω και θα φάνε και άλλοι και θα μου πουν καλά λόγια!!!Είμαι και λίίίίίγο ψώνιο!!! (Ήμουν) 32 και έχω πια τρία παιδιά... έφτασα 47 και μυαλό δεν έβαλα 😋 και κοντεύουν τα παιδιά μου να γίνουν 30 😝😝😝😝
Δες περισσότερα