Κριτσίνια Μαρατσίνια
Κριτσινάκια για όλα τα γούστα, σπιτικά, γρήγορα και πεντανόστιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να κάνουμε διάφορες γέυσεις. Για να τους βάλουμε τυράκι απ' έξω, τα βρέχουμε για να κολήσει. Το τυρί πρέπει να είναι σκληρό. Για σουσαμάκι, τα κυλάμε επάνω να κολήσει.Αν θέλουμε να βάλουμε ελιές ροδέλες ή δυόσμο ή καροτάκι τριμμένο ή ηλιόσπορους τα ζυμώνουμε μαζί με τη ζύμη, πρίν πλάσουμε τα κριτσινάκια, για καλύτερο αποτέλεσμα. Και φυσικά ο,τι άλλο φαντάζεστε να μου δώσετε και άλλες ιδέες! Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
600 γρ. κρασί λευκό
-
600 γρ. σπορέλαιο ή βαμβακέλαιο
-
1 κιλό αλέυρι 70άρι (υπάρχει στο Lidl)
-
30 γρ. αλάτι
-
30 γρ. σόδα φαγητού
-
50 γρ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι, το κρασί, το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα, τα ανακατέυουμε καλά και προσθέτουμε το αλέυρι.
-
2
Πλάθουμε την ζύμη να γίνει μαλακή και λεία.
-
3
Ζυμώνουμε κριτσινάκια όσο το χοντρό δάχτυλο του χεριού μας.
-
4
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 περίπου, ανάλογα το πάχος.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)