katerina171977
katerina171977 @cook_8477194
thessalonikh,

Αυτά τα κριτσίνια πραγματικά θα σας ξετρελάνουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε άνετα να τα κάνετε βάζοντας αντί για καλαμποκάλευρο αλεύρι ολικής ή ακόμα και κίτρινο. Τα έχω κάνει με διάφορους συνδιασμούς και πάντα βγαίνουν υπέροχα.Επίσης, μπορείτε να βάλετε από πάνω αντί για σουσάμι διάφορα σπόρια. Μέσα μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με ότι τραβάει η όρεξή σας π.χ. λίγο πάπρικα. Αν τα κάνετε ολικής μπορείτε να βάλετε ελιές. Γενικά είναι μια συνταγή που μπορείτε να προσθέσετε τα πάντα ανάλογα με το αλεύρι που έχετε χρησιμοποιήσει.Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. 260 γρ. νερό ζεστό
  2. 80 γρ. ελαιόλαδο
  3. 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 φακελάκι μάγια ξερή
  5. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 2 κ.σ. ταχίνι
  8. Για το πασπάλισμα
  9. 200 γρ. σουσάμι
  10. νερό χλιαρό
  11. 1 κ.γ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το νερό με το λάδι σε μπολ του μίξερ ή αλλιώς σε ένα οποιοδήποτε μπολ.

  2. 2

    Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ταχίνι.

  3. 3

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι και τη μαγιά τα ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια στο μπολ του πρώτου μείγματος και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 30 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να διπλασιαστεί.

  6. 6

    Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε μπαστουνάκια.

  7. 7

    Τα βούταμε πρώτα στο νερό που έχουμε βάλει μέσα τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αέρα για περίπου 30 λεπτά (μέχρι να γίνουν τραγανά, ο χρόνος μπορεί να είναι και λιγότερος ανάλογα το φούρνο). Προσοχή το νερό που θα βουτάμε μέσα τα μπαστουνάκια να είναι χλιαρό.

Αντιδράσεις

Από

katerina171977
katerina171977 @cook_8477194
στις
thessalonikh,

Κορυφαία αναζήτηση σε