κύρια φωτογραφία συνταγής Κροκέτες κουνουπίδι
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μετριο κουνουπιδι σε μπουκετακια
  2. 330 γρ. μπυρα
  3. 200 γρ. τυρι τριμμενο (παρμεζανα, ρεγκατο)
  4. αλευρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλενετε τα μπουκετακια απο το κουνουπιδι και τα βαζετε σε αλατισμενο νερο με λιγο ξυδι ή λεμονι (για τη μυρωδια) να βρασουν για 5-6 λεπτα να μαλακωσουν χωρις να παραβρασουν.

  2. 2

    Σουρωνετε και αφηνετε να στραγγισουν καλα.

  3. 3

    Σε μπολ ριχνετε την μπυρα, το τυρι και αλευρι τοσο ωστε να γινει χυλος.

  4. 4

    Ζεσταινετε λαδι σε βαθυ τηγανι.

  5. 5

    Βουτατε ενα-ενα τα μπουκετακια στον χυλο να καλυφθουν καλα.

  6. 6

    Ριχνετε στο ζεστο λαδι και τηγανιζετε λιγα-λιγα να παρουν χρυσοκαστανο χρωμα.

  7. 7

    Αφηνετε σε απορροφητικο χαρτι κουζινας για 4-5 λεπτα και σερβιρετε με φετουλες λεμονι.

Αντιδράσεις

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα