Κροκέτες κουνουπίδι
Υλικά
-
1 μετριο κουνουπιδι σε μπουκετακια
-
330 γρ. μπυρα
-
200 γρ. τυρι τριμμενο (παρμεζανα, ρεγκατο)
-
αλευρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλενετε τα μπουκετακια απο το κουνουπιδι και τα βαζετε σε αλατισμενο νερο με λιγο ξυδι ή λεμονι (για τη μυρωδια) να βρασουν για 5-6 λεπτα να μαλακωσουν χωρις να παραβρασουν.
-
2
Σουρωνετε και αφηνετε να στραγγισουν καλα.
-
3
Σε μπολ ριχνετε την μπυρα, το τυρι και αλευρι τοσο ωστε να γινει χυλος.
-
4
Ζεσταινετε λαδι σε βαθυ τηγανι.
-
5
Βουτατε ενα-ενα τα μπουκετακια στον χυλο να καλυφθουν καλα.
-
6
Ριχνετε στο ζεστο λαδι και τηγανιζετε λιγα-λιγα να παρουν χρυσοκαστανο χρωμα.
-
7
Αφηνετε σε απορροφητικο χαρτι κουζινας για 4-5 λεπτα και σερβιρετε με φετουλες λεμονι.
Σχόλια