Κροκετούλες φουντουκιού
Μία εύκολη συνταγούλα πεντανόστιμη που μας έρχεται από την Ισπανία. Αφιερωμένη στους λάτρεις των φουντουκιών!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι μία πάρα πολύ νόστιμη συνταγή που απ' την πρώτη φορά που την έκανα την λάτρεψα! Ελπίζω ν' αρέσει και σε εσάς!
Υλικά
-
1 λίτρο γάλα
-
300 γρ. ξεφλουδισμένα φουντούκια
-
200 γρ. ζάχαρη
-
70 γρ. άνθος αραβοσίτου
-
λίγη κανέλα
-
6 κροκάδια χτυπημένα
-
50 ml ελαιόλαδο (για τηγάνισμα!)
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια βάζοντας τα σ' ένα τηγάνι στην φωτιά μεχρι να χρυσαφίσουν. Τα αλέθουμε στο μίξερ.
-
2
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το γάλα σε χαμηλή φωτια και προσθέτουμε ανακατεύοντας το άνθος αραβοσίτου, τη βανίλια και την ζάχαρη.
-
3
Αφού αναμειχθούν καλά προσθέτουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα κροκάδια ανακατεύοντας συνεχώς για δέκα λεπτά ώσπου να δέσει η κρέμα.
-
4
Την κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
5
Με την βοήθεια δυο κουταλιών ή πλάθοντας τες φτιάχνουμε μπαλίτσες απ' το μείγμα και τις αλευρώνουμε.
-
6
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τις τηγανίζουμε ώσπου να χρυσαφίσουν.
-
7
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)