ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Πάρα πολύ νόστιμα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
40 κομμάτια περίπου
  1. Για τα κρουασάν
  2. 1 κούπα γάλα χλιαρό
  3. 30 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
  4. 1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
  5. 1 κουταλιά ζάχαρη
  6. 1 κουταλιά αλάτι
  7. 3-4 κούπες αλεύρι γαι όλες τις χρήσεις
  8. 1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)
  9. Για την γέμιση του κιμά
  10. 1/4 κιλού κιμά
  11. 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
  12. 1 μικρή ώριμη ντομάτα σε κομματάκια
  13. 1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτάκια
  14. αλάτι,πιπέρι
  15. λίγο μοσχοκάρυδο
  16. 1/2 κούπας μπεσαμέλ
  17. 1/4 κούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  18. Για την γέμιση τυριού
  19. 2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  20. 1/2 κούπας μπεσαμέλ
  21. Για την μπεσαμέλ
  22. 1 κούπα γάλα
  23. 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  24. 1 κοταλιά βούτυρο
  25. αλάτι, πιπέρι άσπρο
  26. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τα κρουασάν, διαλύστε τη μαγιά στο γάλα, ανακατέψτε τη με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι και χτυπήστε το μείγμα 2 λεπτά στο μίξερ να γίνει λείο. Ρίξτε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά, ελαστική. Αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες,ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

  2. 2

    Για τη γέμιση του κιμά, σε 3 κουταλιές λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά να μαραθεί. Ρίξτε την ντομάτα και συνεχίστε το σοτάρισμα ώσπου να μαραθεί και αυτή. Ρίξτε τον κιμά και σιγοβράστε ώσπου να μείνει σχεδόν με το λάδι. Κατεβάστε από τη φωτιά ρίξτε κι ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Για τη γέμιση τυριού, απλά ανακατέψτε πολύ καλά και τα 3 υλικά μαζί.

  4. 4

    Για τη μπεσαμέλ, βράστε το γάλα. Σε μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και σοτάρετε το 5 λεπτά. Ρίξτε μεμιάς το ζεστό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά. Εαν σβολιάσει το αλεύρι, περάστε τη σάλτσα από λεπτή σήτα. Ανακατέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγο αλάτι,λίγο άσπρο πιπέρι και αν θέλετε λίγο μοσχοκάρυδο.

  5. 5

    Ζυμώστε τη ζύμη και πλάστε 6 ή 8 μπαλάκια. Ανοίξτε το καθένα σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 3χιλ. Χωρίστε το σταυρωτά στα οκτώ. Σε κάθε όγδοο βάλτε μια κουταλιά γέμιση και τυλίξτε σε κρουασάν.

  6. 6

    Βάλτε τα σε ταψί, σκεπάστε τα κι αφήστε τα λίγο ν'ανέβει η ζύμη. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό. Κόψτε μια κούπα μαργαρίνη σε κομματάκια και τοποθετήστε τα εδώ κι εκεί στο ταψί ανάμεσα στα κρουασάν.

  7. 7

    Ψήστε τα στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

gianniwtiko mpaklavadaki
gianniwtiko mpaklavadaki @cook_8528491
πωπω μου τρεξαν τα σαλια βραδυατικα,αυριο λεω να τη δοκιμασω,μονο να σε ρωτησω πως αντικαθιστω τη νωπη μαγια που λες να ειναι 30γρ με το φακελακι που εχει 8γρ?\nπαιζει καποιο ρολο που ειναι ξηρη ή πρεπει να βαλω πιο πολλα φακελακια ωστε να γινουν 30 γρ?

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ