Κρουασάν

Bαθμολογία: 3.8235
       
 
34 ψήφοι
mariposa, 21.03.08

Περιγραφή

Γρήγορη και εύκολη ζύμη για κρουασάν

Κρουασάν
photo: iris

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 60γρ μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω, όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
  2. Την αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα
  3. Ανοίγω φύλλο και το κόβω τριγωνικά, όσα τρίγωνα θέλω (ανάλογα το μέγεθος που θέλω να φτιάξω)
  4. Βάζω ότι γέμιση θέλω (είτε αλμυρή είτε γλυκιά)
  5. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σε λαδόκολλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χθες βράδυ που τα έκανα άφησα τη ζύμη αναγκαστικά (μια ακόμη διακοπή ρεύματος) να φουσκώσει για 1,5 ώρα, έγιναν καλύτερα.... και φύλλο άνοιγα με αναμμένα κεριά γύρω μου.......

Σχετικές συνταγές

Ζύμη για κρουασάν 2 Ζύμη για κρουασάν 2
4.875
       
       
(48)
Κρουασανάκια τυριού Κρουασανάκια τυριού
4.8889
       
       
(9)
Κρουασάν 2 Κρουασάν 2
3
       
       
(1)
Κρουασανάκια με σιρόπι Κρουασανάκια με σιρόπι
5
       
       
(3)
Κρουασάν σε 5 λεπτά Κρουασάν σε 5 λεπτά
4.7083
       
       
(24)
Κρουασάν σφολιάτα (βουτύρου) Κρουασάν σφολιάτα (βουτύρου)
4.8929
       
       
(28)

    52 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-3-08  
    Ζυμη μπριος ειναι τελικα ετσι?
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-3-08  
    Τι ακριβώς εννοείς? επειδή είμαι λίγο άσχετη σε αυτά
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Zυμη τσουρεκιου ,περιπου .Τα μπριος ειναι 2 μαπαλακια που βαζουμε σε φορμακια ενα μεγαλο και ενα μικρο απο επανω .Με τη ζυμη αυτη γινοντε τα πιροσκι λουκουμαδες σταφιδοψωμα κλπ
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-3-08  
    είναι σαν ζύμη τσουρεκιού
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Ειναι η βαση ας πουμε .Εγω θα τα ελεγα πιροσκι ,πεινιρλι .Το κρουασαν σηνηθως το αναγνωριζουμε απο τη γαλικη αφρατη σφολιατα.
    Ομως ειναι μια πολυ ωραια ζυμη
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-3-08  
    Έχεις δίκιο, αν και τα κάνω πολύ καιρό δεν σκέφτηκα να αλλάξω τον τίτλο. Τη συνταγή την πήρα από μια φίλη μου, έγραφε κρουασανάκια και έμεινε έτσι. Θα ήθελα να μου πεις αν θα άλλαζες κάτι και τι. Σε ευχαριστώ πάντως
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Απολυτως τιποτα δεν θα αλλαζα .Να ξερεις οτι αυτη η ζυμη τηγανιζετε κιολας .Λουκανικο κιμα ,τυρι μηλο
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-3-08  
    Πολύ καλή ιδέα, ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 22-3-08  
    Μολις ξεφουρνισα τα κρουασανακια,εγιναν νοστιμοτατα.Μονο που τα εψησα χωρις γεμιση,ωστε να βαζουμε οτι μας αρεσει εκεινη την στιγμη.
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 29-10-08  
    πολυ...νοστημα....!!
    και εγω τα αφησα χωρις γέμιση για να αποφασίσει ο καθένας τι θελει...
    #
    Σχόλιο από blueangel, 30-11-08  
    Ήταν αρκετά καλά!
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 30-11-08  
    την εχω κανει 3 φορες κ τισ 3 εξαφανηστηκαν ειναι κρουασαν βουτηρου θα ελεγα εγω μοιαζει η ζυμη με μπριος αλλα δεν ειναι η ιδια.
    τελεια
    #
    Σχόλιο από Barbie21, 30-12-08  
    ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ , ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ (ΑΡΧΑΡΙΑ)ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ??? , ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ??? , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΕΜΙΣΗ ΝΟΥΤΕΛΑ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 30-12-08  
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικολλητικό χαρτί,για να μην λερώνεις τα ταψιά σου.Αν πάλι θέλεις να τα λερώσεις,άλειψέ τα με λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι.Τα κρουασάν δεν τα αλείφεις, και ναι μπορείς να τα γεμίσεις με νουτέλα απλώς πρέπει να είσαι προσεκτική γιατί αν τα παραγεμίσεις και δεν τα κλείσεις καλά,θα βγει απέξω και δε θα είναι ωραία εμφανισιακά.
    #
    Σχόλιο από Barbie21, 30-12-08  
    ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ...
    #
    Σχόλιο από yummy, 5-1-09  
    καλησπερα και καλη χρονια!ειναι παρα πολυ νοστιμα κρουασανακια!μονο που μου μυριζε λιγο λαδιλα.μαλλον το λαδι μου εφταιγε!μπορω να το κανω και με βουτυρο,
    #
    Σχόλιο από iris, 2-2-09  
    Πολυ ωραια η συνταγη σου mariposa!Αν και δεν ειναι σαν τα γνησια κρουασαν ειναι πολυ αφρατα και νοστιμα!!!Ενθουσιαστηκαμε οικογενειακως!Να φανταστεις τα εκανα εχθες και τα ξαναεκανα και σημερα αλλα πιο μεγαλα για να ειναι πιο χορταστικα!!!!Τα γεμισα με μερεντα και ηταν...μμμμμμμμμ!!!!!Δεν ξεραθηκε και ξεστα φαγωθηκαν μονομιας!!Να πω οτι μου πηρε λιγο παραπανω απο 1/2 κιλο αλευρι αλλα μπορει να εφταιγε το ποτηρι μου!Επισης χρειαστηκαν ψησιμο 15-20 λεπτα!Σε ευχαριστουμε για την συνταγουλα σου!Θα τα ξανακανω σιγουρα πολλες πολλες φορες!!!!
    #
    Σχόλιο από Aretiy, 4-5-09  
    καλησπερα, επειδη εχω προβλημα με το λαδι αν βαλω βουτυρο θα αλλαξει η συνταγη?
    #
    Σχόλιο από 3da00, 12-7-09  
    τα εκανα τα κρουασανακια αλλα εβαλα λιγοτερο ελαιολαδο γιατι μου φανικε καπως πολυ και προσθεσα και λιγο αλευρι και βγηκαν μια χαρα:D καποια τα εκανα σκετα καποια με γλυκεια γεμιση και αλλα με αλμυρι γεμισι.η συνταγη σου προσφερεται για ολα:)
    #
    Σχόλιο από MARA!, 29-8-09  
    Αφράτα...υπέροχα...πεντανόστιμα!!!
    Εξαφανίστηκαν σε 10 λεπτά!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 22-3-08  
    Μολις ξεφουρνισα τα κρουασανακια,εγιναν νοστιμοτατα.Μονο που τα εψησα χωρις γεμιση,ωστε να βαζουμε οτι μας αρεσει εκεινη την στιγμη.
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 29-10-08  
    πολυ...νοστημα....!!
    και εγω τα αφησα χωρις γέμιση για να αποφασίσει ο καθένας τι θελει...
    #
    Σχόλιο από blueangel, 30-11-08  
    Ήταν αρκετά καλά!
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 30-11-08  
    την εχω κανει 3 φορες κ τισ 3 εξαφανηστηκαν ειναι κρουασαν βουτηρου θα ελεγα εγω μοιαζει η ζυμη με μπριος αλλα δεν ειναι η ιδια.
    τελεια
    #
    Σχόλιο από yummy, 5-1-09  
    καλησπερα και καλη χρονια!ειναι παρα πολυ νοστιμα κρουασανακια!μονο που μου μυριζε λιγο λαδιλα.μαλλον το λαδι μου εφταιγε!μπορω να το κανω και με βουτυρο,
    #
    Σχόλιο από iris, 2-2-09  
    Πολυ ωραια η συνταγη σου mariposa!Αν και δεν ειναι σαν τα γνησια κρουασαν ειναι πολυ αφρατα και νοστιμα!!!Ενθουσιαστηκαμε οικογενειακως!Να φανταστεις τα εκανα εχθες και τα ξαναεκανα και σημερα αλλα πιο μεγαλα για να ειναι πιο χορταστικα!!!!Τα γεμισα με μερεντα και ηταν...μμμμμμμμμ!!!!!Δεν ξεραθηκε και ξεστα φαγωθηκαν μονομιας!!Να πω οτι μου πηρε λιγο παραπανω απο 1/2 κιλο αλευρι αλλα μπορει να εφταιγε το ποτηρι μου!Επισης χρειαστηκαν ψησιμο 15-20 λεπτα!Σε ευχαριστουμε για την συνταγουλα σου!Θα τα ξανακανω σιγουρα πολλες πολλες φορες!!!!
    #
    Σχόλιο από 3da00, 12-7-09  
    τα εκανα τα κρουασανακια αλλα εβαλα λιγοτερο ελαιολαδο γιατι μου φανικε καπως πολυ και προσθεσα και λιγο αλευρι και βγηκαν μια χαρα:D καποια τα εκανα σκετα καποια με γλυκεια γεμιση και αλλα με αλμυρι γεμισι.η συνταγη σου προσφερεται για ολα:)
    #
    Σχόλιο από MARA!, 29-8-09  
    Αφράτα...υπέροχα...πεντανόστιμα!!!
    Εξαφανίστηκαν σε 10 λεπτά!!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 29-8-09  
    Ξέχασα να γράψω ότι τα άλειψα με αυγό και πάνω στη λαδόκολλα έβαλα μικρά κομματάκια βιτάμ!!
    #
    Σχόλιο από dimitra3, 30-10-09  
    Μόλις έκανα την ζύμη και σε λίγο θα φουρνίσω!οι αναλογίες είναι τέλειες!μην αλλάξετε τίποτα απολύτως!ευχαριστούμε για την συνταγή!!μπράβο!
    #
    Σχόλιο από katrines2, 30-10-09  
    δεν μου αρεσε
    #
    Σχόλιο από Ελεάννα Μιχαλάκη, 22-1-10  
    Η συνταγή σου είναι υπέροχη...Τα έκανα και ξετρελάθηκαν όλοι,είτε με σοκολάτα είτε με ζαμπόν και τυρί είναι πολύ νόστιμα και αφράτα...συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 8-3-10  
    Τα έφτιαξα τελικά, μια χαρά στη γεύση αλλά ξεράθηκαν πολύ γρήγορα!!
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 15-3-10  
    Τα ξαναέφτιαξα, αυτή τη φορά τα έψησα λιγότερη ώρα και τα φύλαξα σε τάπερ, ήταν σαφώς μαλακότερα και διατηρήθηκαν 3 μέρες
    #
    Σχόλιο από marimar, 28-10-10  
    Το αποτέλεσμα δεν είναι κρουασάν.
    #
    Σχόλιο από γεο, 22-11-10  
    πολύ καλά, μοσχομυρίζουν, μπράβο
    #
    Σχόλιο από MAPIA, 19-2-11  
    Μόλις ξεφούρνησα...έφτιαξα λίγα με μερέντα και λίγα με λουκανικάκια φρανκφούρτης!!!Το αποτέλεσμα?Έχουν εξαφανιστεί ήδη τα μισα!!! Αλλά μου φαίνεται ότι σ'αυτή την ζύμη ταιριάζει περισσότερο αλμυρή γέμιση!!! Σ'ευχαριστώ πάντως!!!!
    #
    Σχόλιο από γαια, 9-3-11  
    την εχω φτιαξει στη γιορτη του σχολειου της κορης μου και ενθουσιαστικαν οι μαμαδες.για γεμιση εβαλα ταχινι με κακαο που ειναι και πιο υγειινο και τα παιδακια δεν αφησαν τιποτα.ευκολη και νοστιμη συνταγη .
    #
    Σχόλιο από γαια, 10-3-11  
    για να βγει το σχημα που εχουν τα κρουασαν εκανα την ζυμη στρογγυλη κια την εκοψα οπως κοβουμε την πιτσα.βγηκαν ακριβως τα ιδια τριγωνακια ολα
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-9-11  
    Για την ευκολία τους πολύ καλά
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-3-08  
    Ζυμη μπριος ειναι τελικα ετσι?
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-3-08  
    Τι ακριβώς εννοείς? επειδή είμαι λίγο άσχετη σε αυτά
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Zυμη τσουρεκιου ,περιπου .Τα μπριος ειναι 2 μαπαλακια που βαζουμε σε φορμακια ενα μεγαλο και ενα μικρο απο επανω .Με τη ζυμη αυτη γινοντε τα πιροσκι λουκουμαδες σταφιδοψωμα κλπ
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-3-08  
    είναι σαν ζύμη τσουρεκιού
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Ειναι η βαση ας πουμε .Εγω θα τα ελεγα πιροσκι ,πεινιρλι .Το κρουασαν σηνηθως το αναγνωριζουμε απο τη γαλικη αφρατη σφολιατα.
    Ομως ειναι μια πολυ ωραια ζυμη
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-3-08  
    Έχεις δίκιο, αν και τα κάνω πολύ καιρό δεν σκέφτηκα να αλλάξω τον τίτλο. Τη συνταγή την πήρα από μια φίλη μου, έγραφε κρουασανάκια και έμεινε έτσι. Θα ήθελα να μου πεις αν θα άλλαζες κάτι και τι. Σε ευχαριστώ πάντως
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Απολυτως τιποτα δεν θα αλλαζα .Να ξερεις οτι αυτη η ζυμη τηγανιζετε κιολας .Λουκανικο κιμα ,τυρι μηλο
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-3-08  
    Πολύ καλή ιδέα, ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Barbie21, 30-12-08  
    ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ , ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ (ΑΡΧΑΡΙΑ)ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ??? , ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ??? , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΕΜΙΣΗ ΝΟΥΤΕΛΑ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 30-12-08  
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικολλητικό χαρτί,για να μην λερώνεις τα ταψιά σου.Αν πάλι θέλεις να τα λερώσεις,άλειψέ τα με λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι.Τα κρουασάν δεν τα αλείφεις, και ναι μπορείς να τα γεμίσεις με νουτέλα απλώς πρέπει να είσαι προσεκτική γιατί αν τα παραγεμίσεις και δεν τα κλείσεις καλά,θα βγει απέξω και δε θα είναι ωραία εμφανισιακά.
    #
    Σχόλιο από Barbie21, 30-12-08  
    ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ...
    #
    Σχόλιο από Aretiy, 4-5-09  
    καλησπερα, επειδη εχω προβλημα με το λαδι αν βαλω βουτυρο θα αλλαξει η συνταγη?
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 22-1-10  
    Πως τα πλάθουμε σε σχήμα κρουασάν;
    #
    Σχόλιο από zaovl, 16-1-12  
    ένα πράγμα δεν μου άρεσε αυτή η συνταγή.
    τα Κρουασάν ήταν πολύ hard
    Μπορείτε να μου πείτε τι έλειπε
    σας ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από MARITROUFA, 30-12-13  
    ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΞΕΡΑ;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αλμυρές Λιχουδιές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Hara1989
    Πίτες και πιτάκια
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 195 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της efikap85e