Κρουασανάκια με μερέντα αλα Ελληνικά!!

Bαθμολογία: 4.3902
       
 
41 ψήφοι
efouliw, 18.06.08

Περιγραφή

Κρουασανακια με γεμιση μερεντα και ελαχιστο βουτυρο. Πεντανοστιμα και με λιγοτερα λιπαρα.

Κρουασανάκια με μερέντα αλα Ελληνικά!!
photo: Sol81

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη

  • 2 ποτηρια αλευρι για όλες τις χρησεις
  • 8 γρ. μαγια ξερη(ένα φακελάκι)
  • 1 ποτηρι γαλα εβαπορε αραιωμενο
  • 1 αυγο
  • 2κουταλιες ζαχαρη
  • μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • μερέντα

Για το ψησιμο

  • 1 αυγο χτυπημενο
  • μισο βιταμ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρουασάν
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: Περίπου 25 κρουασανάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μέσα σε μια λεκάνη.
  2. Ριχνουμε επειτα το ελαιόλαδο, το χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  3. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά σκεπασμένη με μια πετσέτα.
  4. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστρη σε φύλλο σχετικά λεπτό.
  5. Χρησιμοποιόντας το στόμιο ενός πιάτου κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλους κύκλους. Τον κάθε κύκλο τον χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Στο καμπύλο κομμάτι κάθε μέρους βάζουμε λίγο παραπάνω απο το μισό κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε το κρουασανάκι μέχρι τη γωνία και το κάνουμε σαν μισοφέγγαρο λυγίζοντας τις άκρες.
  6. Για τη ζύμη που θα περισσέψει κάνουμε το ίδιο(ανοίγουμε, κόβουμε κτλ)
  7. Βάζουμε τα κρουασαν σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε κομμάτια βιτάμ (υπολογίστε ένα κουταλάκι ανα 4 κρουασαν περίπου) τα οποία θα δώσουν άρωμα και θα κάνουν τα κρουασαν πιο τραγανά.
  8. Τέλος αλείφουμε τα κρουασανακια μας με αυγό για να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν. Δοκιμάστε τα, δεν είναι δυσκολη συνταγή, για όποιες απορίες μπορείτε να με ρωτήσετε.....

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΕΞΤΕ να αφήσετε τουλάχιστον 4 εκατοστα απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετα. Να τα τοποθετήσετε με τη γωνία να ακουμπάει στο ταψι για να μην ανοίξουν. Η ποσότητα μερέντας που θα βάλετε στο καθε ενα εξαρταται απο το πόσο μεγάλο θα είναι το πιάτο που θα χρησιμοποιήσετε. Επίσης να κλέισετε καλά τη ζύμη και απο τα πλάγια για να μην φύγει η μερέντα στο ψήσιμο.

Σχετικές συνταγές

    60 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 19-6-08  
    Η μερέντα κατά το ψήσιμο παραμένει μαλακή και ρευστή ή σκληραίνει? Θα τα δοκιμάσω γιατί είναι ευκολα και τρελένεται το μεγάλο μωρό μου (ο αντρας μου)
    #
    Σχόλιο από efouliw, 19-6-08  
    Η μερέντα σκληραίνει λίγο,αλλα αυτό εξαρτάται κ απο την ποσότητα μερέντας που θα βάλεις και απο το πόσο παχύ θα είναι το φύλλο.Εμένα όποτε τα έφτιαχνα πάντως δε με είχε απασχολήσει αυτο..!!!Γιατί είναι πολύ νόστιμα.Αν τα δοκιμάσεις κ βρεις κάποιο τρόπο να μην σκληραίνει καθόλου η μερέντα,παρακαλώ να μου πεις.Πάντως το αποτέλεσμα πιστεύω θα σε ικανοποιήσει..!
    #
    Σχόλιο από akilina, 19-6-08  
    Αν η μερέντα έμπαινε μετά το ψήσιμο με κορνέ; Πάντως φαίνεται νόστιμη η συνταγή σου. θα τη δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 19-6-08  
    Xmmm..Δεν ειναι κακη ιδέα..Αν την κάνεις τώρα σύντομα,κάνε και μερικά με κορνέ όπως λες και πες μου να ξέρω και εγώ!!Ευχαριστώ για την ιδέα πάντως!Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Pixie, 4-7-08  
    Βάζω 5 πιρουνάκια στη συνταγή σου γιατι μόλις την έφτιαξα ξετρελάθηκαν γονείς,παπούδες,γιαγιάδες,γνωστοί και φίλοι!Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 14-10-08  
    Πολυ νοστιμα αλλα τα ηθελα λιγο πιο γλυκα,παντως η ζυμη ειναι υπεροχη,αερινη θα ελεγα.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 14-10-08  
    Σονια μου,μπορεις την επομενη φορά να προσθέσεις λίγη ζάχαρη στη ζύμη.Σε ευχαριστω πολυ!!
    #
    Σχόλιο από tsorumo, 28-10-08  
    #
    Σχόλιο από bettty, 21-11-08  
    na rwtisw i zumi kolaei?emena m kollaei para poli k giauto evala poli aleuri.na doume twra ti tha bgei
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 27-11-08  
    Και μενα κολλαει και εβαλα αλλο ενα ποτηρι αλευρι. Τωρα περιμενω να φουσκωσει. Θα δειξει οταν ψηθει.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 27-11-08  
    Efouliw,συγχαρητήρια!!! Τα έφτιαξα χτες και γίνανε τέλεια!! Δεν χρειάζεται πολύ αλεύρι γιατί θα σκληρύνουν. Καταπληκτικό ζυμάρι και πολύ εύγευστο.Οι αναλογίες είναι τέλειες.
    Όσο για τη μερέντα....υπάρχει τρόπος να γευτούμε κρουασανάκια με ρευστή σοκολάτα αρκεί να τα γεμίσουμε με σύριγγα αφού ψηθούν.Μην απορείτε... ο κουνιάδος μου που δούλευε σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής μου το έχει πει.Μόνο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε λιωμένη κουβερτούρα αντί μερέντα.
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 27-11-08  
    Δεν μας άρεσε ιδιαίτερα. Το λάδι δεν της δίνει ωραία γευση
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-11-08  
    Tsorumo se eyxaristw poly!!
    betty,to an kollaei i oxi eksartatai apo to alevri.oi analogies einai proseggistika,an kollaei prosthese ligo akoma.ligo omws.
    xridrakidou den kserw giati den sou aresa parolo pou genika se olous arese..mipws evales poly elaiolado, i mipws den einai kalis poiotitas??egw ta kanw me elaiolado giati einai to kalytero ladi,kai apofevgw to voutiro.pantws miso pothri elaiolado den einai poly kai den afinei vary arwma afou psithoun...
    #
    Σχόλιο από xrysa8, 21-1-09  
    πολη ωραια η συνταγη σου μπορουμε να τα γεμησουμε κ με λουκανικακια?
    #
    Σχόλιο από efouliw, 21-1-09  
    kai vevaia mporeite.apla mi valete zaxari sti zymh ypothetw.valte kalytera ligo ala ti mono.
    #
    Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ1005, 18-2-09  
    τα εφτιαξα ωραια εγιναν αλλα η ζυμη μου δεν ηταν μαλακια...αλλα ωραια
    #
    Σχόλιο από giotakicv, 24-2-09  
    Πολύ καλή συνταγή και εύκολη!!Την ίδια χρησιμοποιώ και για αλμυρά κρουασανάκια με γέμιση αβγό και φέτα (φυσικά με 1/2 μόνο κουταλάκι ζάχαρη)! Χθες έκανα τα μισά γεμιστά με μερέντα και τα άλλα απλά τα βουτύρωσα πριν τα τυλίξω και τα γέμισα αφού ψήθηκαν με κορνέ!
    Έγιναν ανάρπαστες και οι 2 εκδοχές!
    Και κάτι ακόμη...δεν τα άλειψα με αβγό απλά τα βουτύρωσα μόνο και η εμφάνισή τους ήταν και πάλι τέλεια!!
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 1-3-09  
    Τα έφτιαξα σήμερα κι έχουν γίνει ανάρπαστα! Πολύ εύκολη συνταγή και η μερέντα δε στέγνωσε πάρα πολύ. Μόνο που έβαλα κοντά στα 3 ποτήρια αλεύρι. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 18-3-09  
    Καλησπερα efoulio, μπορουμε να τα φτιαξουμε να τα γεμησουμε και να τα βαλουε στη καταψηξη?
    #
    Σχόλιο από efouliw, 18-3-09  
    Καλησπέρα!κοίτα τη ζύμη σίγουρα μπορείς να τη βάλεις στην κατάψυξη και να την αφήσεις να ξεπαγώσει κάποιες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσεις.Με τη γέμιση δεν ξερω,αλλα φαντάζομαι δεν θα υπάρχει προβλημα!Β'αλε τα σε ένα ταψάκι,και στην καταψυξη και μολις παγωσουν,τα β'αζεις σε σακουλα στην καταψυξη για να γλιτωσεις και χωρο.Οσο να ναι το ταψακι ειναι ογκωδες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    59 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 19-6-08  
    Η μερέντα κατά το ψήσιμο παραμένει μαλακή και ρευστή ή σκληραίνει? Θα τα δοκιμάσω γιατί είναι ευκολα και τρελένεται το μεγάλο μωρό μου (ο αντρας μου)
    #
    Σχόλιο από efouliw, 19-6-08  
    Η μερέντα σκληραίνει λίγο,αλλα αυτό εξαρτάται κ απο την ποσότητα μερέντας που θα βάλεις και απο το πόσο παχύ θα είναι το φύλλο.Εμένα όποτε τα έφτιαχνα πάντως δε με είχε απασχολήσει αυτο..!!!Γιατί είναι πολύ νόστιμα.Αν τα δοκιμάσεις κ βρεις κάποιο τρόπο να μην σκληραίνει καθόλου η μερέντα,παρακαλώ να μου πεις.Πάντως το αποτέλεσμα πιστεύω θα σε ικανοποιήσει..!
    #
    Σχόλιο από akilina, 19-6-08  
    Αν η μερέντα έμπαινε μετά το ψήσιμο με κορνέ; Πάντως φαίνεται νόστιμη η συνταγή σου. θα τη δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 19-6-08  
    Xmmm..Δεν ειναι κακη ιδέα..Αν την κάνεις τώρα σύντομα,κάνε και μερικά με κορνέ όπως λες και πες μου να ξέρω και εγώ!!Ευχαριστώ για την ιδέα πάντως!Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Pixie, 4-7-08  
    Βάζω 5 πιρουνάκια στη συνταγή σου γιατι μόλις την έφτιαξα ξετρελάθηκαν γονείς,παπούδες,γιαγιάδες,γνωστοί και φίλοι!Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 14-10-08  
    Πολυ νοστιμα αλλα τα ηθελα λιγο πιο γλυκα,παντως η ζυμη ειναι υπεροχη,αερινη θα ελεγα.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 14-10-08  
    Σονια μου,μπορεις την επομενη φορά να προσθέσεις λίγη ζάχαρη στη ζύμη.Σε ευχαριστω πολυ!!
    #
    Σχόλιο από tsorumo, 28-10-08  
    #
    Σχόλιο από bettty, 21-11-08  
    na rwtisw i zumi kolaei?emena m kollaei para poli k giauto evala poli aleuri.na doume twra ti tha bgei
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 27-11-08  
    Και μενα κολλαει και εβαλα αλλο ενα ποτηρι αλευρι. Τωρα περιμενω να φουσκωσει. Θα δειξει οταν ψηθει.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 27-11-08  
    Efouliw,συγχαρητήρια!!! Τα έφτιαξα χτες και γίνανε τέλεια!! Δεν χρειάζεται πολύ αλεύρι γιατί θα σκληρύνουν. Καταπληκτικό ζυμάρι και πολύ εύγευστο.Οι αναλογίες είναι τέλειες.
    Όσο για τη μερέντα....υπάρχει τρόπος να γευτούμε κρουασανάκια με ρευστή σοκολάτα αρκεί να τα γεμίσουμε με σύριγγα αφού ψηθούν.Μην απορείτε... ο κουνιάδος μου που δούλευε σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής μου το έχει πει.Μόνο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε λιωμένη κουβερτούρα αντί μερέντα.
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 27-11-08  
    Δεν μας άρεσε ιδιαίτερα. Το λάδι δεν της δίνει ωραία γευση
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-11-08  
    Tsorumo se eyxaristw poly!!
    betty,to an kollaei i oxi eksartatai apo to alevri.oi analogies einai proseggistika,an kollaei prosthese ligo akoma.ligo omws.
    xridrakidou den kserw giati den sou aresa parolo pou genika se olous arese..mipws evales poly elaiolado, i mipws den einai kalis poiotitas??egw ta kanw me elaiolado giati einai to kalytero ladi,kai apofevgw to voutiro.pantws miso pothri elaiolado den einai poly kai den afinei vary arwma afou psithoun...
    #
    Σχόλιο από xrysa8, 21-1-09  
    πολη ωραια η συνταγη σου μπορουμε να τα γεμησουμε κ με λουκανικακια?
    #
    Σχόλιο από efouliw, 21-1-09  
    kai vevaia mporeite.apla mi valete zaxari sti zymh ypothetw.valte kalytera ligo ala ti mono.
    #
    Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ1005, 18-2-09  
    τα εφτιαξα ωραια εγιναν αλλα η ζυμη μου δεν ηταν μαλακια...αλλα ωραια
    #
    Σχόλιο από giotakicv, 24-2-09  
    Πολύ καλή συνταγή και εύκολη!!Την ίδια χρησιμοποιώ και για αλμυρά κρουασανάκια με γέμιση αβγό και φέτα (φυσικά με 1/2 μόνο κουταλάκι ζάχαρη)! Χθες έκανα τα μισά γεμιστά με μερέντα και τα άλλα απλά τα βουτύρωσα πριν τα τυλίξω και τα γέμισα αφού ψήθηκαν με κορνέ!
    Έγιναν ανάρπαστες και οι 2 εκδοχές!
    Και κάτι ακόμη...δεν τα άλειψα με αβγό απλά τα βουτύρωσα μόνο και η εμφάνισή τους ήταν και πάλι τέλεια!!
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 1-3-09  
    Τα έφτιαξα σήμερα κι έχουν γίνει ανάρπαστα! Πολύ εύκολη συνταγή και η μερέντα δε στέγνωσε πάρα πολύ. Μόνο που έβαλα κοντά στα 3 ποτήρια αλεύρι. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 18-3-09  
    Καλησπερα efoulio, μπορουμε να τα φτιαξουμε να τα γεμησουμε και να τα βαλουε στη καταψηξη?
    #
    Σχόλιο από efouliw, 18-3-09  
    Καλησπέρα!κοίτα τη ζύμη σίγουρα μπορείς να τη βάλεις στην κατάψυξη και να την αφήσεις να ξεπαγώσει κάποιες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσεις.Με τη γέμιση δεν ξερω,αλλα φαντάζομαι δεν θα υπάρχει προβλημα!Β'αλε τα σε ένα ταψάκι,και στην καταψυξη και μολις παγωσουν,τα β'αζεις σε σακουλα στην καταψυξη για να γλιτωσεις και χωρο.Οσο να ναι το ταψακι ειναι ογκωδες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Greek Cooker, 22-7-10  
    Μπορουμε να βαλουμε σφολιατα αντι για ζυμη?Επειδη κοιταξα πολλες συνταγες και ειδα και σφολιατα...

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    κέικ-ζύμες-μπισκοτοκουλουράκια-βασιλόπιτες-τσουρέκια
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    Γλυκάκια....
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της bbessy
    quick desserts
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της chocolateheaven
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 148 αγαπημένων συνταγών, του/της Evgenia11