κύρια φωτογραφία συνταγής Κρουασανάκια σιροπιαστά με γέμιση nutella
arsco
arsco @cook_8494327
Καλαμάτα,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να ζυμώσουμε τη ζύμη και στον αρτοπαρασκευαστή (Εγώ εκεί την έφτιαξα.).Έχω κάνει μερικές αλλαγές που όμως τις λέει και η συνταγή από εκεί που την βρήκα. Ο σύνδεσμος της συνταγής είναι εδώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 1 κούπα χλιαρό γάλα
  3. 1 και 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  4. 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο και μαργαρίνη (στο σύνολο 1/2 κούπα)
  5. 1 κ.γ ζάχαρη
  6. 1/2 κ.γ αλάτι
  7. 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. Για τη γέμιση
  9. nutella ή οποιαδήποτε άλλη πραλίνα θέλετε (Πρέπει να είναι λίγο σφιχτή. Αν είναι ρευστή, τη βάζουμε λίγο στην κατάψυξη)
  10. Για το σιρόπι
  11. 2 κούπες νερό
  12. 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  13. 1 βανίλια
  14. 3 κ.σ βούτυρο
  15. λίγη φλούδα πορτοκαλιού
  16. Για επικάλυψη
  17. κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Σε μπολ βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το φύλλο στρογγυλό.

  5. 5

    Κόβουμε στα 8 σαν πίτσα.

  6. 6

    Στο φαρδύ μέρος βάζουμε nutella και τυλίγουμε προς το στενό προσέχοντας να κλείσει καλά σαν κρουασανάκι.

  7. 7

    Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν καλά.(περίπου 1 ώρα)

  8. 8

    Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 με 20 λεπτά.

  9. 9

    Αμέσως μόλις τα βγάλουμε, τα βουτάμε για λίγο στο κρύο σιρόπι.

Αντιδράσεις

Από

arsco
arsco @cook_8494327
στις
Καλαμάτα,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα