Κρουασανάκια τυριού
Εύκολα σπιτικά κρουασάν τυριού, ιδανικά για πικ νικ, πάρτυ γενεθλίων, σνακ στη δουλειά και στο σχολείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ίδια ακριβώς ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λουκανικοπιτάκια με μουστάρδα, κόβοντας σε μικρά παραλληλόγραμμα και τυλίγοντας σε μικρό ρολό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μπωλ.
-
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το ένα αυγό.
-
3
Προσθέτουμε το γάλα.
-
4
Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
-
5
Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, καλυμμένη με μια πετσέτα για περίπου μια ώρα.
-
6
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμειγνύοντας τη φέτα, το ανθότυρο, το ένα αυγό και το πιπέρι. Τα πατάμε καλά με το πιρούνι.
-
7
Αφού περάσει η μια ώρα και έχει φουσκώσει η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο φύλλο με τον πλάστη.
-
8
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τρίγωνα.
-
9
Τοποθετούμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση στη βάση του τριγώνου και ξεκινάμε να τυλίγουμε προς τα πάνω, μέχρι να φτάσουμε στη γωνία.
-
10
Κολλάμε μαλακά με τα δάχτυλα τις άκρες του κρουασάν για να μην ξεχειλίσει η γέμιση στο ψήσιμο και το αλείφουμε με τον κρόκο από ένα αυγό.
-
11
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν πολύ.
-
12
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σχόλια (15)