Κρουασανόπιτα αλμυρή
Λίγα μυστικά ακόμα
Όπως ανέφερα και παραπάνω η γέμιση μπορεί να είναι ότι μας αρέσει. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστείτε ταψί 26εκ. περίπου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω σε μια λεκάνη το αλεύρι και προσθέτω το γιαούρτι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
-
2
Ζεσταίνω λίγο το γάλα (να είναι χλιαρό) και ρίχνω μέσα τη μαγιά και ανακατεύω.
-
3
Προσθέτω και τη μαγιά μέσα στο αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
-
4
Χωρίζω τη ζύμη σε τρεις μπάλες και τις δύο από αυτές τις ανοίγω σε φύλο (26εκ. διαμέτρου)
-
5
Το κάθε φύλλο το κόβω σε οκτώ τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβουμε την πίτσα, βάζουμε τη γέμιση στη μεγάλη πλευρά του φύλλου και κάνουμε κρουασανάκια.
-
6
Τοποθετώ τα κρουασανάκια γύρω-γύρω σε ταψάκι (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).
-
7
Ανοίγουμε φύλλο και την τρίτη μπάλα που κρατήσαμε, βάζουμε γέμιση σε όλο το φύλλο και τυλίγουμε όπως μια στριφτή τυρόπιτα, σαν σαλιγκάρι. Αυτό το τοποθετούμε στο κέντρο.
-
8
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Σχόλια (46)