thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Υπέροχα δίχρωμα κρουασάν με γέμιση μαρμελάδα και με ότι γεύση αγαπάει ο καθένας μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω δεν προλαβα να τα σιροπιάσω, τα φαγαμε πριν καν προλάβει να βράσει και μου έμεινε το σιρόπι.Το τριαντάφυλλο στη μέση είναι από την συνταγη Κοτοπιτάκια λιχουδιά.Η μαρμελάδα που χρησιμοποιήσα ειναι αυτή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
14 κρουασαν
  1. 1 κιλό αλεύρι ίσως και λίγο παραπάνω , ανάλογα το αλεύρι
  2. 2 βανίλιες -ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
  3. 50 γρ μαγιά ή 2 φακέλάκια ξερή μαγιά
  4. 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  5. 350 ml γάλα χλιαρο
  6. 2 αυγά μεγάλα
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  8. 2-3 κουταλιές της σούπας κακάο
  9. 100 ml λάδι ή βούτυρο
  10. 2 κουταλιές σούπας λάδι έξτρα λάδι (για το κακάο)
  11. ξύσμα από 2 πορτοκάλια μικρά
  12. λίγο γάλα για το τέλος
  13. ΓΕΜΙΣΗ
  14. μαρμελάδα κυδώνι ή δαμάσκηνο ή βανίλια
  15. ξύσμα από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι
  16. 200 γρ φιστίκια ή 200 γρ καρύδια θρυμματισμένα
  17. 3 κουταλιές ακόμα βούτυρο
  18. Σιρόπι
  19. 150 ml νερό
  20. 150 γρ ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε την μαγιά 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και τα 150 ml ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνoυμε να φουσκώσουν 10 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τo υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα. Ρίχνουμε και το μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια μαλακιά και αφράτη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Σε ένα από αυτά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο, αναμεμειγμένα με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ζυμώνουμε καλά ώστε να αναμειχθούν. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.

  2. 2

    Παίρνουμε ένα κομμάτι της λευκής ζύμης. Ανοίγουμε ένα φύλλο στρογγυλό και επαναλάμβανουμε το ίδιο για την ζύμη με το κακάο. Αλοίφουμε την ασπρη ζύμη με το βούτυρο και τοποθετούμε την μια έπανω στην άλλη, κόβουμε την ζυμη στα 4 και μετά στα 8 κομμάτια όπως κόβουμε τα κομμάτια της πίτσας.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμάτια και τα βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα της αρεσκείας ανακατεμένη με το ξύσμα μας και μετά άλλη μια κουταλιά του γλυκού καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης.

  4. 4

    Τα τυλίγουμε σε σχήμα όπως τα κρουασάν και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσουν. Στο τέλος αλείφουμε με γάλα τα κρουασάν. Εγώ τα τυλιξα εναλλαξ και τα έβαλα πάλι εναλλάξ οπως βλέπετε στην φωτογραφία.

  5. 5

    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στούς 180 βαθμούς Ενώ ψήνουμε τα κρουασάν, προετοιμαζουμε σιρόπι.Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν. Βράζουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και τη βανίλια, βουτάμε μέσα τα κρουασάν μας και γρήγορα -γρήγορα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

tahitian
tahitian @artist_ea
Τι ειναι πάλι αυτο!?Δε σε προλαβαινουμε πια

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio