Κρουτόν light

Bαθμολογία: 4.5882
       
 
17 ψήφοι
ntomata87, 05.11.08

Περιγραφή

Για να μην αγοράζετε κρουτόν που στοιχίζουν ενώ μπορείτε να τα κάνετε σπίτι σε 20 λεπτά!
Κρουτόν light
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • Ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
  • Μίγμα μπαχαρικών
  • Σκόρδο σε σκόνη(προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλμυρές λιχουδιές
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Σκόρδο
Ειδικές περιστάσεις: Για το σχολείο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς για δέκα λεπτά.
  2. Κόβετε το ψωμί του τόστ σε τετράγωνα κομμάτια μικρού μεγέθους.
  3. Τα τοποθετούμε σε ταψί
  4. Πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών
  5. Πασπαλίζουνε με ελάχιστο σκόρδο
  6. Τα αφήνουμε στο φούρνο για δεκαπέντε λεπτά να στεγνώσουν στους 170 βαθμούς

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • χρησιμοποιήστε ψωμί χωρίς γλουτένη,
  • ελέγξτε τα μπαχαρικά,
  • ψήστε το 10 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από annamelany, 20-1-09  
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ-ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 20-1-09  
    Όταν εννοείς μίγμα μπαχαρικών διαλέγουμε
    εμείς ότι θέλουμε ή βρίσκουμε στην αγορά
    έτοιμο μίγμα? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ntomata87, 20-1-09  
    μπορείτε να βάλετε μίγμα μπαχαρικών από αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο.εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ ένα μίγμα της κνορ που είναι σε μορφή σκόνης.μπορείτε αντί αυτού να βάλετε πάπρικα ή οτι άλλο μπαχαρικό θέλετε, έτσι ώστε να δημιουργήσετε διάφορες γεύσεις!
    #
    Σχόλιο από IIIdanaeIII, 18-12-09  
    άψογα, τα εφτιαξα εχθές έριξα αλάτι, ρίγανη, πάπρικα, και ψιλοκομμένο σκορδάκι. η σούπα βέβαια που έφτιαξα ήταν μάπα, αλλά τα κρουτόν κορυφαία
    #
    Σχόλιο από marmyr, 19-2-10  
    Τη συνταγή αυτη χρησημοποιώ και εγώ. Γίνονται ελαφριά και τέλεια, μονο που χρησιμοποιώ μπαγιάτικο ψωμι. Βγαζω την κόρα και κοβω κύβους. Γινονται πιο αφράτα.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-3-10  
    Τα φτιάχνω συνήθως, όταν μου μπαγιατεύει το ψωμί του τοστ. Για πιο γρήγορα, τα φτιάχνω σε αντικολλητικό τηγάνι.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 30-11-10  
    Έφτιαξα τόσες σούπες αυτές τις μέρες, που οι προμήθειες εξαντλήθηκαν...μόνο που μου άρπαξαν λίγο αυτή τη φορά.
    #
    Σχόλιο από maria86c, 28-1-11  
    Καπως ετσι τα κάνω κ εγώ,αλλά για πιο γρήγορα τα βάζω 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W
    #
    Σχόλιο από MargieG, 8-2-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 28-2-11  
    τα κάνω και εγώ στο φούρνο.. τα ραντίζω με σκορδόλαδο (που παντα έχω στο ντουλάπι μου, γιατί είναι εύχρηστο) και τα ψήνς στον αέρα!!!!!!!
    τα πιο νόστιμα κρουτόν που έχω φάει!! απο φεύγω την κλασσική συνταγή με το τηγάνι λόγω λιπαρών! Ελώ τα φυλάσσω σε αποστηρωμένο βάζο και τα διατηρώ στο ντουλλάπι για 1 εβδομάδα!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 28-2-11  
    ξέχασα να πω ότι τα πασπαλίζς με ρίγανη και αλατάκι!!!
    δοκιμαστε τα ειναι πεντανόστιμα!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 6-10-11  
    Πανεύκολα, τραγανά και αρωματικά τα σπιτικά κρουτόν! Δεν πρόκειται να ξανά αγοράσω ''έτοιμα''!!!
    #
    Σχόλιο από marileta, 7-10-11  
    Είναι μια πολύ καλή ιδέα για να μην πετάμε το μπαγιάτικο ψωμί.Εγώ κόβω την κόρα και ρίχνω αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόνη σκόρδο, πάπρικα,και ραντίζω με λίγο λαδάκι.Με τις σούπες είναι υπέροχα.Και στις σαλάτες.
    #
    Σχόλιο από july88, 14-1-12  
    Εξαιρετικά. Εγώ προσθέτω αφου τα κόψω και μισή κουπα λάδι και ρίγανη.Δε μου βγαίνει και τοσο light αλλά δε πειράζει.Επίσης τα παιδιά μου τα τρώνε αντί πατατάκια.Σου ανεβάζω και photo.
    #
    Σχόλιο από Πωλίνα, 2-3-12  
    Θέλω να τα δοκιμάσω μα πρώτα θα ήθελα να μάθω:
    Πόσο καιρό διατηρούνται και που;
    #
    Σχόλιο από reba, 18-3-12  
    Πολύ σωστός ο χρόνος και η θερμοκρασία ψησίματος. Τα ράντισα με λίγο λάδι, αλάτι και σκόρδο γκρανουλέ. Πήγαν πάρα πολύ με σαλάτα του Καίσαρα.
    #
    Σχόλιο από reba, 29-3-12  
    Τα ξαναέφτιαξα light αυτή τη φορά χωρίς το λάδι που είχα βάλει την πρώτη φορά και έβαλα και ένα μίγμα μπαχαρικών που είχα. Και πάλι εξαιρετικά!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 17-10-12  
    #
    Σχόλιο από ATHINA_SERRES, 19-10-12  
    Πολύ ωραία τα κρουτόν.Τα φάγαμε με γραβιέρα αμφιλοχίας και μπυρίτσα...Τα έκανα όμως με μπαγιάτικο ψωμί και όχι με του τοστ.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 19-10-12  
    Τα έκανα και έγιναν τόσο νόστιμα που τα φάγαμε σκέτα. Είχαν γεύση σαν τα στρόγγυλα παξιμαδάκια που έχουν τρύπα στην μέση.Έβαλα σκόρδο αλάτι, ρίγανη και λίγο λάδι.Ευχαριστώ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από annamelany, 20-1-09  
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ-ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ
    #
    Σχόλιο από IIIdanaeIII, 18-12-09  
    άψογα, τα εφτιαξα εχθές έριξα αλάτι, ρίγανη, πάπρικα, και ψιλοκομμένο σκορδάκι. η σούπα βέβαια που έφτιαξα ήταν μάπα, αλλά τα κρουτόν κορυφαία
    #
    Σχόλιο από marmyr, 19-2-10  
    Τη συνταγή αυτη χρησημοποιώ και εγώ. Γίνονται ελαφριά και τέλεια, μονο που χρησιμοποιώ μπαγιάτικο ψωμι. Βγαζω την κόρα και κοβω κύβους. Γινονται πιο αφράτα.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-3-10  
    Τα φτιάχνω συνήθως, όταν μου μπαγιατεύει το ψωμί του τοστ. Για πιο γρήγορα, τα φτιάχνω σε αντικολλητικό τηγάνι.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 30-11-10  
    Έφτιαξα τόσες σούπες αυτές τις μέρες, που οι προμήθειες εξαντλήθηκαν...μόνο που μου άρπαξαν λίγο αυτή τη φορά.
    #
    Σχόλιο από MargieG, 8-2-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 28-2-11  
    τα κάνω και εγώ στο φούρνο.. τα ραντίζω με σκορδόλαδο (που παντα έχω στο ντουλάπι μου, γιατί είναι εύχρηστο) και τα ψήνς στον αέρα!!!!!!!
    τα πιο νόστιμα κρουτόν που έχω φάει!! απο φεύγω την κλασσική συνταγή με το τηγάνι λόγω λιπαρών! Ελώ τα φυλάσσω σε αποστηρωμένο βάζο και τα διατηρώ στο ντουλλάπι για 1 εβδομάδα!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 28-2-11  
    ξέχασα να πω ότι τα πασπαλίζς με ρίγανη και αλατάκι!!!
    δοκιμαστε τα ειναι πεντανόστιμα!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 6-10-11  
    Πανεύκολα, τραγανά και αρωματικά τα σπιτικά κρουτόν! Δεν πρόκειται να ξανά αγοράσω ''έτοιμα''!!!
    #
    Σχόλιο από marileta, 7-10-11  
    Είναι μια πολύ καλή ιδέα για να μην πετάμε το μπαγιάτικο ψωμί.Εγώ κόβω την κόρα και ρίχνω αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόνη σκόρδο, πάπρικα,και ραντίζω με λίγο λαδάκι.Με τις σούπες είναι υπέροχα.Και στις σαλάτες.
    #
    Σχόλιο από july88, 14-1-12  
    Εξαιρετικά. Εγώ προσθέτω αφου τα κόψω και μισή κουπα λάδι και ρίγανη.Δε μου βγαίνει και τοσο light αλλά δε πειράζει.Επίσης τα παιδιά μου τα τρώνε αντί πατατάκια.Σου ανεβάζω και photo.
    #
    Σχόλιο από reba, 29-3-12  
    Τα ξαναέφτιαξα light αυτή τη φορά χωρίς το λάδι που είχα βάλει την πρώτη φορά και έβαλα και ένα μίγμα μπαχαρικών που είχα. Και πάλι εξαιρετικά!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 17-10-12  
    #
    Σχόλιο από ATHINA_SERRES, 19-10-12  
    Πολύ ωραία τα κρουτόν.Τα φάγαμε με γραβιέρα αμφιλοχίας και μπυρίτσα...Τα έκανα όμως με μπαγιάτικο ψωμί και όχι με του τοστ.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 19-10-12  
    Τα έκανα και έγιναν τόσο νόστιμα που τα φάγαμε σκέτα. Είχαν γεύση σαν τα στρόγγυλα παξιμαδάκια που έχουν τρύπα στην μέση.Έβαλα σκόρδο αλάτι, ρίγανη και λίγο λάδι.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από somi085, 24-2-13  
    #
    Σχόλιο από dancecook, 15-5-13  
    Εβαλα καπνιστη παπρικα και η γευση απογειωθηκε!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 23-6-14  
    Έβαλα και ελαιόλαδο. Πολύ ωραία έγιναν!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 20-1-09  
    Όταν εννοείς μίγμα μπαχαρικών διαλέγουμε
    εμείς ότι θέλουμε ή βρίσκουμε στην αγορά
    έτοιμο μίγμα? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ntomata87, 20-1-09  
    μπορείτε να βάλετε μίγμα μπαχαρικών από αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο.εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ ένα μίγμα της κνορ που είναι σε μορφή σκόνης.μπορείτε αντί αυτού να βάλετε πάπρικα ή οτι άλλο μπαχαρικό θέλετε, έτσι ώστε να δημιουργήσετε διάφορες γεύσεις!
    #
    Σχόλιο από Πωλίνα, 2-3-12  
    Θέλω να τα δοκιμάσω μα πρώτα θα ήθελα να μάθω:
    Πόσο καιρό διατηρούνται και που;

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από maria86c, 28-1-11  
    Καπως ετσι τα κάνω κ εγώ,αλλά για πιο γρήγορα τα βάζω 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W
    #
    Σχόλιο από reba, 18-3-12  
    Πολύ σωστός ο χρόνος και η θερμοκρασία ψησίματος. Τα ράντισα με λίγο λάδι, αλάτι και σκόρδο γκρανουλέ. Πήγαν πάρα πολύ με σαλάτα του Καίσαρα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Παιδιά και φαγητό
    Όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Υγιεινή διατροφή για παιδιά
    Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της maria239
    Σπιτικο θα γινει.....
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΕΦΗ ΨΩΜΙ
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Σαλάτες
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της lenado