κύρια φωτογραφία συνταγής Κρουτόν με ελαφριά γεύση σκόρδου
MariaV
MariaV @cook_8450101
,ΕΛΛΑΔΑ

Νοστιμα σπιτικα κρουτον για σαλατες και σουπες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια δικια μου συνταγη για κρουτον. Τα εφτιαξα ενα βραδυ που ειχα μια υπεροχη σαλατα με ντοματα-φετα αλλα κατι της ελειπε. Ελπιζω να σας αρεσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
  1. 6 φετες ψωμι του τοστ.
  2. 1 σκελιδα σκορδο.
  3. 1 κ.σ. μαργαρίνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοβουμε το ψωμι σε μικρα τετραγωνα κομματακια.

  2. 2

    Πολτοποιουμε το σκορδο και το ανακατευουμε με τη μαργαρίνη.

  3. 3

    Βαζουμε το μειγμα σκορδου-μαργαρίνης σε ενα τηγανι και το τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα.

  4. 4

    Ριχνουμε μεσα το ψωμι και το τηγανιζουμε σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας συνεχως, μεχρι να ροδισουν.

  5. 5

    Μολις κρυωσουν τα βαζουμε σε δοχειο που κλεινει αεροστεγως και με αυτον τον τροπο τα διατηρουμε αρκετες μερες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

ioanna1966
ioanna1966 @cook_8459058
καλησπέρα. δεν τα έχω δοκιμάσει έτσι, ίσως επειδή ψιλοτεμπελιάζω, αλλά αυτό που συνήθως φτιάχνω είναι 1) με τις κόρες από το ψωμί του τοστ (τίποτα δεν πάει χαμένο) κομμένο μικρά τετραγωνάκια, το στρώνω σε ταψάκι με λαδόκολλα και το πασπαλίζω με χονδρό αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο. όχι πολυ μικρά κομμάτια για να μην γίνει πολύ στεγνό.μόλις ροδίσει είναι έτοιμο. το ίδιο αν του βάλεις ζάχαρη και κανέλα γίνεται σε γλυκό. Ευχαριστώ γαι τη φιλοξενία. Ιωάννα.

Από

MariaV
MariaV @cook_8450101
στις
,ΕΛΛΑΔΑ