''Ξεροψηστά'' (μελιτζάνες φούρνου με καρύδια)
Μια παραδοσιακή συνταγή από τις μαμάδες των Σερρών!! Ένα πεντανόστιμο, ελαφρύ και εύκολο πιάτο για κάθε περίσταση!
χαμηλών υδατάνθρακων
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ντομάτα είναι προαιρετική...κάνει το φαγητό μας πιο ζουμερό! εάν το θέλετε πιο ξεροψημένο απλά παραλείψτε την.Καλή επιτυχία αν και είναι σίγουρη!!!!!
Υλικά
-
1 kg μελιτζάνες μακριές
-
1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 φλ τσαγιού καρύδια σπασμένα
-
1 ντομάτα
-
1/2 φλ τσαγιού ξύδι
-
1 φλ τσαγιού νερό
-
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
-
λιγο αλεύρι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
ΕκτέλεσηΚόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες πάχους 0.5-1 cm και αφήνουμε στο αλοτόνερο για 1/2-1 ώρα. Μετά τις στραγγίζουμε καλά, τις αλευρώνουμε και τις αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί φούρνου λαδωμένο (βάζουμε 2-3 κουτ από το λάδι που έχουμε), τη μια πάνω στην άλλη,να εφάπτει η μια στην άλλη σαν ντόμινο.
-
2
Περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι και κόβουμε σε κομματάκια τη ντομάτα και την αραδιάζουμε παντού. Ψήνουμε στους 170 C με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσουν.
-
3
Αφού πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο κι ανακατεύουμε σε μπώλ το νερό, το ξύδι, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια σε όλη την επιφάνεια και ξαναψήνουμε για άλλη μισή ώρα να τραβήξουν τα υγρά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (11)