κύρια φωτογραφία συνταγής Ξεροτήγανα (Ωτία) της γιαγιάς μου

Ξεροτήγανα (Ωτία) της γιαγιάς μου

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
banana12
banana12 @cook_8492864

Εύκολη, παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 ποτήρια (του νερού) ζάχαρη
  2. 3 ποτήρια (του νερού) γιαούρτι
  3. 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  4. 1 κ.γ σόδα
  5. 1 φλ. λάδι
  6. αλεύρι όσο πάρει
  7. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)
  8. λίγη βανίλια (προαιρετικό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι.

  2. 2

    Προσθέτουμε και το μπεικιν παουντερ και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.

  3. 3

    Βάζουμε τα αυγά, τη σόδα και το λάδι (το ξύσμα και τη βανίλια)

  4. 4

    Τα χτυπάμε βάζουμε αλεύρι, μέχρι να γίνουν μια ζύμη και να μην κολλάει στα χεριά

  5. 5

    Ανοίγουμε φύλο, όχι πολύ χοντρό, και κόβουμε ρόμβους.

  6. 6

    Στη μέση του ρόμβου κάνουμε μια τρυπούλα.

  7. 7

    Παίρνουμε την μία άκρη του ρόμβου και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα.

  8. 8

    Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

banana12
banana12 @cook_8492864
στις