Ξεροτήγανα (Ωτία) της γιαγιάς μου
Εύκολη, παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι.
-
2
Προσθέτουμε και το μπεικιν παουντερ και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.
-
3
Βάζουμε τα αυγά, τη σόδα και το λάδι (το ξύσμα και τη βανίλια)
-
4
Τα χτυπάμε βάζουμε αλεύρι, μέχρι να γίνουν μια ζύμη και να μην κολλάει στα χεριά
-
5
Ανοίγουμε φύλο, όχι πολύ χοντρό, και κόβουμε ρόμβους.
-
6
Στη μέση του ρόμβου κάνουμε μια τρυπούλα.
-
7
Παίρνουμε την μία άκρη του ρόμβου και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα.
-
8
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια