ggr
ggr @george
Athens

Ένα αρωματισμένο ξύδι, λιγουλάκι ασυνήθιστο, αλλά με πολύ δροσερή γεύση. Εξαιρετικό για να δώσει ένα άγγιγμα ιδιόρρυθμης φρεσκάδας σε καλοκαιρινές σαλάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για ναναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη η συνταγή, ελέγξτε το ξύδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 λίτρο ξύδι
  1. 1 λίτρο ξύδι από λευκό κρασί, πολύ καλής ποιότητας
  2. 1,5 κ. σ. ροζ πιπέρι σε διάλυμα αλατιού
  3. 400 γρ. φράουλες, πλυμένες και κομμένες στα 4

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπουκάλι με ψηλό λαιμό.

  2. 2

    Προσθέτουμε τους κόκκους του ροζ πιπεριού ελαφρά “ζουπιγμένους”.

  3. 3

    Τελευταίο προσθέτουμε το ξύδι.

  4. 4

    Ανακινούμε το μπουκάλι για ένα-δύο λεπτά, ώστε οι κομμένες φράουλες να αρχίσουν να αποδίδουν άμεσα άρωμα και γεύση.

  5. 5

    Αφήνουμε να ξεκουρασθεί το μπουκάλι μας σε ένα σημείο όππου η θερμοκρασία είναι λίγο πάνω από τους 20 βαθμούς, για περίπου τέσσερις εβδομάδες, φροντίζοντας να το ανακινείτε μια φορά την ημέρα.

  6. 6

    Όταν περάσει ο χρόνος που... ο γιατρός συνέστησε για ξεκούραση, φιλτράρουμε το περιεχόμενο του μπουκαλιού και το αδειάζουμε σε ένα καθαρό μπουκάλι.

  7. 7

    Κλείνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα δροσερό σημείο.

  8. 8

    Διατηρείται για τουλάχιστον 3 μήνες

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
εγω θα βαθμολογισω γιατι κανω ενα παρομοιο με βατομουρα και μαυρο πιπερι...

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens