Ξιφίας σουβλάκι με λαχανικά
Ξιφίας σε σουβλάκι με πολύχρωμα λαχανικά όπως χρωματιστές πιπεριές, κρεμμύδι και ντομάτα για ένα πλήρες, γρήγορο κι ελαφρύ πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα ξυλάκια για σουβλάκια τα έχω προηγουμένως μουλιάσει σε νερό για να μην αρπάξουν στο grill. Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr
Υλικά
-
2 χονδροκομμένες φέτες ξιφία (πάχους 3 εκ.),
-
χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κομμάτια (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
-
2 ντομάτες κομμένες σε κομμάτια ή άκοπα ντοματάκια cherry
-
1-2 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια
-
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (για γαρνιτούρα)
-
χυμό 1/2 λεμονιού (για το dressing)
-
λίγο ελαιόλαδο (για το dressing)
-
λίγη ρίγανη
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
ξυλάκια για σουβλάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τεμαχίζω τον ξιφία σε ισομεγέθης κύβους και φροντίζω να είναι μεγάλοι για να μην ξεραθεί το ψάρι κατά το ψήσιμο.
-
2
Παίρνω ένα ξυλάκι και περνάω 3-4 κομμάτια ξιφία τα οποία θα εναλλάσσονται από λαχανικά με οποιαδήποτε σειρά.
-
3
Έχω ζεστάνει από πριν το grill του φούρνου και ψήνω τα σουβλάκια συνολικά για 8-10’.
-
4
Αλατοπιπερώνω και σερβίρω με το λαδολέμονο, την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
5
Πιο απλά και εντυπωσιακά δεν γίνεται…!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)