Ξιφίας στα κάρβουνα με δενδρολίβανο
Μοσχομυρίζει το φρέσκο δενδρολίβανο και δίνει τέλεια γεύση στο ψάρι μας!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το κρασί, το σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο μαζί σε ένα μέτριο ταψί.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο μείγμα του ταψιού, γυρίζοντάς τα από τις δυο πλευρές να πάρουν τις γεύσεις.
-
3
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστούν.
-
4
Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το λαδολέμονοανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο δεντρολίβανο.
-
5
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
-
6
Βγάζουμε τα φιλέτα μας απο τη μαρινάδα και τα βάζουμε πάνω σε καλά λαδωμένη σχάρα της κουζίνας μας να μην μας κολλήσουν.
-
7
Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόλις ροδίσουν τα φιλέτα και ψήνουμε 10' περίπου, από κάθε πλευρά.
-
8
Σερβίρουμε σε πιάτα περιχύνοντας τα με το λαδολέμονο και με μια φέτα λεμόνι για γαρνιτούρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια