Ξινός τραχανάς με φέτα και βούτυρο της Κατίνας
Συνταγή της γιαγιάς μου και αυτή με σπιτικό τραχανά.. Και βέβαια το αγαπημένο πιάτο ολων μας ως φοιτητές! Σας την προτείνω αφού έπεισε και τους πιο δύσπιστους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι να ανακατεύετε συνεχώς μεχρι να γίνει το φαγητό. Επισης εαν εχετε φέτα σπιτική ριξτε λιγη άλμη (μειώνοντας βέβεια το αλάτι). Η άλμη, απο το βαρέλι, οταν κάνουμε τυρί σπιτικό περιέχει υψηλά ποσοστά βούτυρου και γάλακτοs και ειναι αρκετά εύγευστη.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το νερακι, σε μετρια φωτιά. Οταν θα αρχίσει το νερό μας να ζεσταίνετε προσθέτουμε τον τραχανά, το αλάτι και το βούτυρο.
-
2
Παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε συνεχώς.
-
3
Μετά από λίγο ρίχνουμε κα το τυράκι μας.
-
4
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως να γινει το φαγάκι μας! Όταν βράσει σερβίρουμε ή με λιωμένο βουτυρο ή με σταγόνες λαδάκι. Η γιαγιά μου όταν το κατέβαζε από τη φωτιά έριχνε και κομμάτια ψωμιού.
Σχόλια (55)