Ξινός τραχανάς με πιπεριές
Θρεπτικό και εύκολο φαγητό που θα σας εκπλήξει με την νοστιμιά του!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε αν βρείτε τραχανά τραχειάς, είναι ο καλύτερος.Προσωπικά χρησιμοποιώ κίτρινη, πορτοκαλί και κόκκινη πιπεριά.Για τυρί μπορείτε να βάλετε κίτρινο ή και φέτα, δοκιμάστε το... Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 κούπα τραχανά ξινό
-
3 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3 κούπες νερό
-
αλάτι - πιπέρι
-
τριμμένο τυρί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε στο μιξεράκι το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
-
2
Τα τσιγαρίζουμε στο λάδι για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
-
3
Συμπληρώνουμε τον τραχανά για να πάρει λίγο χρώμα.
-
4
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το νεράκι.
-
5
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι της κουζινας.
-
6
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε με κλειστο καπάκι για περίπου 30-45 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
-
7
Σερβίρεται ζεστό και με μπόλικο τριμμένο τυράκι της αρεσκείας σας.
Σχόλια (4)