Ξύσμα πορτοκαλιών
Γιατί να πετάμε τις φλούδες των πορτοκαλιών, λεμονιών ή και των μανταρινιών όταν μπορομε να τα χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη στιγμή;
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται με όλα τα εσπεριδοειδή.
Υλικά
-
Πορτοκάλια
-
Τρίφτης
-
Παγοθήκες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τα πορτοκάλια τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε.
-
2
Με την βοήθεια ενός τρίφτη παίρνουμε το ξύσμα τους.
-
3
Παίρνουμε παγοθήκες και βάζουμε μια κουταλιά ξύσμα (ή περισσότερο)
-
4
Προσθέτουμε νερό ή χυμό από τα πορτοκάλια και το ρίχνουμε μέσα στις παγοθήκες.
-
5
Τα βάζουμε στην κατάψηξη και όταν θέλουμε απλά ξεπαγώνουμε ένα ή περισσότερα παγάκια.
Σχόλια (38)