Lacto-τρουφάκια... με χρώμα!
Θα τα λατρέψετε...!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αν θέλουμε να τα τυλίξουμε σε χοντροκομμένο φουντούκι, καρύδι, ινδοκάρυδο ή και λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.
Υλικά
-
1 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
-
150 gr σοκολάτα γάλακτος
-
1 1/2 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα αλεσμένα
-
1 κουτ. του γλυκού άρωμα πικραμυγδάλου ή σιρόπι βανίλιας
-
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
-
1/2 >> σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού
-
1/2 κιλό τρούφα (λευκή, καφέ ή ανάμικτη)
-
λίγο κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί.
-
2
Ανακατεύουμε τα μπισκότα τα οποία τα έχουμε ήδη αλέσει, με τη σοκολάτα γάλακτος και προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα αλεσμένα, το άρωμα του πικραμυγδάλου, το χυμό του πορτοκαλιού και το σιρόπι.
-
3
Μ'ένα κουταλάκι παίρνουμε ποσότητα ίση μ'ένα μικρό καρύδι και βουτώντας τα χέρια μας στο κονιάκ, πλάθουμε μπαλάκια τα οποία τυλίγουμε σε τρούφα λευκή, καφέ ή ανάμικτη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια