Λαδερός αρακάς: Επιχείρηση διάσωσης!!!

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Είναι κάτι στιγμές..... Που τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Τα μακαρόνια μπορεί να λασπιάσουν εξ’ αιτίας του τηλεφωνήματος ενός φίλου που δεν εννοεί να καταλάβει ότι “έχω μία arrabbiata στο μάτι, μου λες αύριο για την “γκολάρα” του Μιραλάς.... Τα μανιτάρια μπορεί να περάσουν το σημείο μηδέν του μαγειρέματος (ξεχάσθηκα, είχε βλέπεις μία διαφήμιση αρώματος ) και αυτή η Charlize Theron κόβει την ανάσα και μόνο που περπατάει....). Ή, μπορεί ο λαδερός αρακάς να βγει... νερόβραστος, επειδή η Λουΐζα “ξέχασε” σήμερα να του βάλει λαδάκι, γιατί με τη σειρά μου κι’ εγώ ξέχασα πως είχε τα γεννέθλιά της εχθές.... Μα να μη με πάρει ένας φίλος, να μου το θυμίσει... Κανένας...Και επειδή λαδερός αρακάς χωρίς λάδι “δεν λέει”, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να διορθωθεί. Και τότε θυμήθηκα το... πουλάκι. Και μάλιστα “το πουλάκι που την είχε κοπανήσει”. Θυμήθηκα τη συνταγή για «Φασόλια alla “το πουλάκι το ‘σκασε” »  και... όλα έγιναν απλά.Κίνηση πρώτηΠετάχθηκα μέχρι το φυτώριο εδώ παρακάτω και πήρα μία ωραία αζαλέα. Σε γλάστρα. Με διπλά, ροζ-λευκά, άνθη. Ακόμη και καθυστερημένα, τα λουλούδια έχουν τον τρόπο να αγγίζουν τη γυναικεία καρδιά.Κίνηση δεύτερηΣε ένα κατσαρολάκι βάζουμε... Αλλά ας το πάμε πιο αργά, πιο αναλυτικά. Γιααα δείτε

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι χρόνοι αλλά και τα υλικά και ο βαθμός δυσκολίας ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ το μαγείρεμα του αρακά.Α, μη το ξεχάσω. Οι ποσότητες των αρωματικών είναι για περίπου δύο μερίδες αρακά. Ενδεχομένως (ποιος ξέρει; ) εάν όλη η κατσαρόλα σας θέλει lifting, να χρειασθείτε λίγα περισσότερα.Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε κανείς να διορθώσει και άλλα πιάτα. Πραγματικά, η προσθήκη των συγκεκριμένων αρωματικών μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα (τη γεύση και το άρωμα) ενός πιάτου. Αφήστε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
  1. αρακάς (“αποτυχημένος”, που να χρειάζεται επειγόντως...“lifting”)
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. 1/4 ποτήρι (60-65 ml ή, αλλιώς, 4 κ.σ.) καλό, παρθένο ελαιόλαδο
  4. 1-2 θρυμματισμένες καυτερές πιπερίτσες
  5. 1 κλαδάκι (υπολογίστε 5-6 φυλλαράκια) φρέσκο φασκόμηλο
  6. 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο (προαιρετικά)
  7. αλάτι, ανάλογα με τα γούστα
  8. λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για το...“τελικό άγγιγμα”

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Το πώς “καταφέρνουμε” να φτιάξουμε το πρώτο υλικό, ένα “αποτυχημένο” αρακά, δεν θα σας το πω εγώ. Εδώ θα αρχίσουμε από το σημείο“μαμά, μήπως ξέχασες να βάλεις λαδάκι; Λέω, μήπως; ” Στην πραγματικότητα βέβαια, κάνει και για περιπτώσεις που ο αρακάς δεν έχει τσιγαρισθεί αρκετά στο λάδι του, όταν έχει βγάλει πολλά υγρά, όταν το παρακάνατε με την εκστρατεία “αφαλάτωσης των πάντων”, σε κάθε περίπτωση που ο αρακάς μας απέχει από το να είναι “νόστιμο φαγητό”.

  2. 2

    Η “τεχνογνωσία” έρχεται από τα «Φασόλια alla “το πουλάκι το ‘σκασε” ». Για να δούμε, τι χρησιμοποιήσαμε εκεί...

  3. 3

    Θα χρειασθούμε, λοιπόν, αρωματικά. Κατ’ αρχήν, λίγο φασκόμηλο. Φρέσκο. Και δενδρολίβανο. Φρέσκο και αυτό. Και δυό σκελίδες σκόρδο. Και, ασφαλώς, και μία καυτερή πιπερίτσα.

  4. 4

    Αυτό ήταν όλο; Όχι, ας το “εξελίξουμε” λίγο. Βρήκα στο ψυγείο και ένα ραντίκιο. Μμμ, γιατί όχι...

  5. 5

    Ωραία, ξεκινάμε. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε πάνω σε δυνατή φωτιά λίγο καλό ελαιόλαδο.

  6. 6

    Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες το σκόρδο, τσακισμένες, την καυτερή πιπερίτσα, θρυμματισμένη, τα φυλλαράκια του φασκόμηλου και το κλαδί του δενδρολίβανου και τα αφήνουμε για 2-3 να βγάλουν τα αρώματά τους και να νοστιμέψουν το λάδι. Ότι δεν σας αρέσει / ενοχλεί, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί στο τέλος αυτού του χρόνου

  7. 7

    Κόβουμε το ραντίκιο σε λωρίδες, ενός δάκτυλου πάχους.

  8. 8

    Τις προσθέτουμε και αυτές στο αρωματισμένο λάδι

  9. 9

    Αι μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.

  10. 10

    Όταν το ραντίκιο μαλακώσει, προσθέτουμε τον αρακά, όπως είναι, μαζί και με τα παραπανίσια υγρά του, και ανακατεύουμε καλά να πάει το αρωματισμένο ελαιόλαδο και να αγκαλιάσει κάθε μία χαντρούλα αρακά και να μοιρασθεί μαζί της το εξαιρετικό άρωμά του.

  11. 11

    Αλατίζουμε (τι τυχερός!!! είχα λίγο καλό αλάτι, χοντρό, από αλυκή, στη μύτη του κουταλιού και “απογειώνεται” το πιάτο) και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, έως ότου εξατμισθεί ένα μεγάλο μέρος των παραπανίσιων υγρών και μείνει το φαγητό με όσα θέλουμε.

  12. 12

    Σερβίρουμε ζεστό-ζεστό, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι από πάνω, για άρωμα (εάν το αντέχουμε τγαυτόχρονα με την καυτερή πιπερίτσα) και, με λίγο φρέσκο ψωμάκι και μία μπύρα, είστε “βασιλιάδες”!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens