Λαδοκούλουρα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε αντι να τα πλάσετε κουλουράκια χρησιμοποιήστε τα σχεδιάκια που κάνουμε τα μπισκότα (καρδουλες λουλουδια κ.τ.λ.) Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 ποτηρια ελαιολαδο
-
2 ποτηρια ζαχαρη
-
1 ποτηρι φρεσκο στυμμενο χυμο πορτοκαλι
-
1 κ.γ σοδα
-
περιπου ενα φακελακι μπεικιν παουντερ
-
1 κ.γ κανελα
-
1 φλυτζανακι κονιακ
-
σισαμι
-
οσο αλεύρι σηκώσει (περίπου 800γρ.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τη ζάχαρη το λάδι και τα ανακατεύουμε.
-
2
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό τη σόδα το κονιάκ το μπέικιν και την καννέλα.
-
3
-
4
Ενώνουμε τα δύο μείγματα
-
5
Προσθέτουμε το αλεύρι και ενσωματώνουμε απαλά.
-
6
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα βάζουμε σε ταψί
-
7
Και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (33)