κύρια φωτογραφία συνταγής Λαδοπαξίμαδα Κυθήρων
Elg
Elg @cook_ELG

Τα γνωστά λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, πανεύκολα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 4 φλ. αλεύρι
  2. 1 φλ. ελαιόλαδο
  3. 1 φακελάκι μαγιά
  4. 1 φλ. περίπου χλιαρό νερό
  5. 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά (να βραχεί όλο το αλεύρι από το λάδι).

  2. 2

    Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, ένα φακελάκι μαγιά και ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.

  3. 3

    Αφήνουμε τη ζύμη για 1-2 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη για να φουσκώσει.

  4. 4

    Το πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας και χαράζουμε σε φέτες.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

manoyla
manoyla @Xara1955
Αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις.θέλω να τα φτιάξω οπωσδήποτε. Και η μαγιά μετά το λάδι? οχι εξ αρχής?

Από

Elg
Elg @cook_ELG
στις