Λαδοπαξίμαδα Κυθήρων
Τα γνωστά λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, πανεύκολα!
Υλικά
-
4 φλ. αλεύρι
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1 φλ. περίπου χλιαρό νερό
-
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά (να βραχεί όλο το αλεύρι από το λάδι).
-
2
Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, ένα φακελάκι μαγιά και ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.
-
3
Αφήνουμε τη ζύμη για 1-2 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη για να φουσκώσει.
-
4
Το πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας και χαράζουμε σε φέτες.
-
5
Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
Σχόλια (21)