Λαδόπιτα ηπειρώτικη
Παραδοσιακή πίτα φτιαγμένη με αγνά υλικά. Ειναι οτι πρέπει ειδικά για την περίοδο της νηστείας αλλα καί για δώρο σε φιλική επίσκεψη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να γίνεται με φρέσκο ελληνικό λαδάκι. Αν δείτε οταν ρίχνετε το σιμιγδάλι οτι δεν το παίρνει ολο κρατήστε λιγάκι, αυτο φαίνεται με το μάτι.
Υλικά
-
1 κιλό λάδι
-
1 κιλό νερό
-
1 ποτήρι πορτοκαλάδα
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 κιλό αλεύρι
-
1/2 κιλου σιμιγδαλι
-
αμύγδαλα ασπρισμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, το νερό, την πορτοκαλάδα και τη ζάχαρη.
-
2
Μόλις πάρει να βράσει καλά ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το σιμιγδάλι.
-
3
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει οπου και τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
-
4
Σε μέτριο ταψάκι ρίχνουμε στον πάτο λιγο σουσαμάκι.
-
5
Αδειάζουμε το μίγμα της κατσαρόλας και χαράζουμε σε κομάτια.
-
6
Βάζουμε απο ενα αμύγδαλο σε κάθε κομάτι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσαμάκι.
-
7
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200 βαθμους περίπου μέχρι να πατώσει καλά η πίτα και να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.
Σχόλια (19)