golfo
golfo @cook_8452627
,ΕΛΛΑΔΑ

Παραδοσιακή πίτα φτιαγμένη με αγνά υλικά. Ειναι οτι πρέπει ειδικά για την περίοδο της νηστείας αλλα καί για δώρο σε φιλική επίσκεψη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να γίνεται με φρέσκο ελληνικό λαδάκι. Αν δείτε οταν ρίχνετε το σιμιγδάλι οτι δεν το παίρνει ολο κρατήστε λιγάκι, αυτο φαίνεται με το μάτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό λάδι
  2. 1 κιλό νερό
  3. 1 ποτήρι πορτοκαλάδα
  4. 1 κιλό ζάχαρη
  5. 1 κιλό αλεύρι
  6. 1/2 κιλου σιμιγδαλι
  7. αμύγδαλα ασπρισμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, το νερό, την πορτοκαλάδα και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Μόλις πάρει να βράσει καλά ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το σιμιγδάλι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει οπου και τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.

  4. 4

    Σε μέτριο ταψάκι ρίχνουμε στον πάτο λιγο σουσαμάκι.

  5. 5

    Αδειάζουμε το μίγμα της κατσαρόλας και χαράζουμε σε κομάτια.

  6. 6

    Βάζουμε απο ενα αμύγδαλο σε κάθε κομάτι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσαμάκι.

  7. 7

    Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200 βαθμους περίπου μέχρι να πατώσει καλά η πίτα και να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Βαγγος 13
Βαγγος 13 @cook_8456372
Πραγματικα η λαδοπιτα ειναι εξαιρετικη!!!!!!!!!μια ερωτηση ηθελα να κανω!!!!η πορτοκαλαδα που θα χρησιμοποιησουμε μπορει να ειναι του εμποριου;

Από

golfo
golfo @cook_8452627
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Ειμαι παντρεμενη και εχω μια κορη.Παρθενος στο ζοωδιο,ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ,μαγειρευω πολυ καλα απο οτι μου εχουν πει,αλλα φτιαχνω και ωραια γλυκακια.Μου αρεσει η μουσικη, χωρις αυτη δεν ζω!Αγαπω και βλεπω παντα καλοπροαιρετα τους ανθρωπους γυρω μου.Οι Συνταγες της Παρεας ειναι για μενα πολυ ενδιαφερουσες.
Δες περισσότερα