κύρια φωτογραφία συνταγής Λαδόπιτα Λευκαδίτικη
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Παραδοσιακό γλύκισμα. Ιδανικό για όσους δε νηστεύουν το λάδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί Νο 32
  1. 32 ταψί Νο
  2. 3 ποτήρια λάδι
  3. 3 ποτήρια νερό
  4. 2 ποτήρια ζάχαρη
  5. σουσάμι, κανέλλα, αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
  6. 1 κιλό περίπου αλεύρι
  7. 1 χούφτα σιμιγδάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και το φυλάμε να είναι ζεστό.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι (αφού κρατήσουμε δύο δάκτυλα από το τρίτο ποτήρι) σε ρηχή κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει.

  3. 3

    Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το σιμιγδάλι, τόσο ώστε να γίνει ένας πολύ πυκνός χυλός και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα πάντα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει καστανό σκούρο χρώμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε τότε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Γίνεται ένας ελαφρύς χαλβάς.

  5. 5

    Τον στρώνουμε στο ταψί αφού το πασπαλίσουμε με σησάμι και τον πατάμε για να ισιώσει η επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε την πίτα σε ρόμβους και βάζουμε από ένα αμύγδαλο στο κάθε ρόμβο.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 200 (σε προθερμασμένο φούρνο) για 15 λεπτά και μετά στους 180 για 40-45' περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού. Τότε η πίτα είναι έτοιμη.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε με κανέλλα και λίγη ζάχαρη. Την κόβουμε όταν κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

el paso
el paso @cook_24538427
Sugnwmh, mia erwthsh, to ladi pu kratame apo to trito pothri ti to kanume?😊

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ