thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Μια υπέροχη λαγάνα με ελίτσες και δεντρολίβανο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα σε ένα ένθετο απο μια εφημερίδα "ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
2 μικρές λαγάνες
  1. 400-450 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  3. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  4. 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  5. 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
  6. 250 ml χλιαρό νερό
  7. 35 ml ελαιόλαδο
  8. 3 κουταλιές ελιές μαύρες η πράσινες ξεκουκουτσιασμένες
  9. 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι χοντρό (προαιρετικά)
  10. 1 κλωναράκι δεντρολίβανο (ψιλοκομμένα τα κλωναράκια ή ξερό δεντρολιβανο )
  11. λίγο λάδι ακόμα για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στον αρτοπαρασκευαστή κοσκινίζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το λάδι, το χλιαρό νερό, την μαγιά και το αλάτι το ψιλό και ζυμώνουμε στο πρόγραμμα μας για ζύμες, μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας, περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη μας περίπου 2 ώρες.

  2. 2

    Αν το ζυμώσουμε στο χέρι, σε μπόλ διαλύουμε την μαγιά 100 ml χλιαρό και βάζουμε και 2 κουταλιές από το αλεύρι μας και την αφήνουμε για 20-30 να ανέβει.

  3. 3

    Μετά τα βάζουμε όλα υλικά μαζί σε ενα μπόλ και τα ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά, λαδώνουμε ένα άλλο μπόλ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό χώρο να διπλασιστεί ο όγκος του.

  4. 4

    Όταν πια φουσκώσει, το ζυμώνουμε 2-3 λεπτά και παίρνουμε ένα ταψί 26χ36 εκατ το λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε με της παλάμες μας το ταψί, ή φτιάχνουμε 2 λαγάνες.

  5. 5

    Αλείφουμε με το ελαιόλαδο το ζυμάρι μας, σκορπίζουμε πάνω τις ελίες, τις πιέζουμε λίγο να κολλήσουν στο ζυμάρι και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και το χοντρό αλάτι (προαιρετικά).

  6. 6

    Αφήνουμε κανά 30 λεπτό να φουσκώσει σκεπασμένο και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 15-20 να ροδίσει.

  7. 7

    Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

thomaei
thomaei @cook_8463981
Την έκανα την ήμερα των απόκρεων διπλή δόση και πρόσθεσα 2 κουταλιές ταχίνι , και προσθεσα λίγο ακόμα αλεύρι χωρίς να βάλω τα αρώματα και της ελιες αυτή την φορά .. ανεβαζω και φωτογραφια

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio