κύρια φωτογραφία συνταγής Λαλαγγίτες!!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Οι περίφημες τηγανίτες με μαγιά! Μοναδικές για το πρωινό και όχι μόνο, μας γεμίζουν ενέργεια και..γλύκα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να διατηρήσετε τη ζύμη στο ψυγείο για να έχετε τηγανίτες όλη τη βδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξαναζυμώσετε και να αφήσετε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει! Είναι πολύ καλές, δοκιμάστε τις!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  2. 0.5 κούπα χλιαρό γάλα
  3. 0.5 κιλό δυνατό αλεύρι
  4. 1 κουταλάκι ζάχαρη
  5. 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  6. λάδι για το τηγάνισμα
  7. μέλι & κανέλα ή μαρμελάδα για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύστε τη μαγιά στο γάλα

  2. 2

    Κοσκινίστε το αλεύρι σε μπωλ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά με τη μαγιά

  3. 3

    Ζυμώστε να πετύχετε ζύμη μαλακιά

  4. 4

    Σκεπάστε το μπώλ και βάλτε το στο φούρνο στους 30 με 40 βαθμούς για 2μιση ώρες

  5. 5

    Πλάστε φυλλαράκια ή μπαλίτσες και τηγανίστε σε καυτό λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση, είναι πιο ελαφρύ)

  6. 6

    Σερβίρετέ τις ζεστές

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
-Οι λαγγίτες ή λαλλαγγίτες είναι σαν χοντρές κρέπες, έχουν μπυρομαγιά που δεν έχουν οι γαλλικές κρέπες... (θρακιώτικη παραδοσιακή συνταγή οι λαγγίτες, φτιάχνει υπέροχες η θεία μου στο σάτσι) http://www.thrakiki.gr/fagita.htm http://www.xronos.gr/specials/detail.php?ID=22153 -Τα λαλάγγια είναι σαν τηγανίτες (μανιάτικη συνταγή), μήπως ήθελες να πεις λαλάγγια ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ; http://www.mani.org.gr/ithi/lalag/lal.htm

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις