πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Πιπεριές, μανιτάρια, πατάτες και πράσα στο τηγάνι, με το άρωμα του κρόκου Κοζάνης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 μερίδες
  1. 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  2. 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  3. 200 g μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία έχουμε μουσκέψει για 10 λεπτά σε νερό
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  5. 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
  6. 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  7. 1 νεροπότηρο μαυροδάφνη
  8. χυμός ενός πορτοκαλιού
  9. 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  10. 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη - μπορντό συσκευασία)
  11. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε βαρύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα κρεμμύδια και το τοποθετούμε σε υψηλή θερμοκρασία. 

  2. 2

    Σχίζουμε το φακελάκι του ροφήματος και πασπαλίζουμε τις πατάτες με το περιεχόμενό του.

  3. 3

    Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για μισό λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

  4. 4

    Ανακατεύουμε άλλα 10 λεπτά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τη μαυροδάφνη.

  5. 5

    Ανακατεύουμε άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 5 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

golfo
golfo @cook_8452627
φαινεται γρηγορη και ευκολη συνταγη και πιστευω οτι θα εχει ιδιαιτερη γευση με την μαυροδαφνη και τον κροκο.\nθα την δοκιμασω και θα επανελθω.\nευχαριστουμε για την συνταγη.

Από

πατσιλινάκου
στις