Λαχανικά τουρλού στο τηγάνι
Πιπεριές, μανιτάρια, πατάτες και πράσα στο τηγάνι, με το άρωμα του κρόκου Κοζάνης.
Υλικά
-
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
-
200 g μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία έχουμε μουσκέψει για 10 λεπτά σε νερό
-
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
-
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
-
1 νεροπότηρο μαυροδάφνη
-
χυμός ενός πορτοκαλιού
-
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
-
1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη - μπορντό συσκευασία)
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαρύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα κρεμμύδια και το τοποθετούμε σε υψηλή θερμοκρασία.
-
2
Σχίζουμε το φακελάκι του ροφήματος και πασπαλίζουμε τις πατάτες με το περιεχόμενό του.
-
3
Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για μισό λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
-
4
Ανακατεύουμε άλλα 10 λεπτά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τη μαυροδάφνη.
-
5
Ανακατεύουμε άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 5 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)