Λάχανο κοκκινιστό
Μία συνταγή για λάχανο κοκκινιστό στην κατσαρόλα χωρίς κρέας. Μπορούμε να το σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε τακτικά λίγο νερό όταν αυτό απορροφάται και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα.Επιπλέον1. Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από το μέγεθος του λάχανου και από τα γούστα μας φυσικά. Επομένως οι ποσότητες που αναφέρω παραπάνω είναι κατά προσέγγιση.2. Στην συνταγή δεν περιλαμβάνεται αλάτι, επειδή συνήθως δεν χρησιμοποιώ αλάτι όταν μαγειρεύω. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε αλάτι σύμφωνα με τα γούστα σας.3. Συνήθως μαγειρεύω το λάχανο για μία ώρα σε μέτρια φωτιά και προς το τέλος σβήνω το μάτι και αφήνω να μαγειρευτεί στην θερμοκρασία του με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό. Αν δεν σας αρέσει η "τραγανιστή" αίσθηση στα λαχανικά μπορείτε να παρατείνετε τον χρόνο μαγειρέματος.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
-
2
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τις ντομάτες και τα προσθέτουμε.
-
3
Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το καρότο, τα φύλλα από το σέλινο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
-
5
Μόλις το λάχανο "μαραθεί" κάπως προσθέτουμε νερό και τον τοματοπελτέ.
-
6
Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι.
Σχόλια (2)